ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ... ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου, όπως μας ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Ενάμισι χρόνο μετά την πρώτη εξαγγελία της κυβέρνησης, αποφασίστηκε ότι θα εκπονηθεί πρόγραμμα κλεισίματος και συγχωνεύσεων δημοσίων Οργανισμών, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει για τον (προσεχή) Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα αφορούν περίπου 80 οργανισμούς που απασχολούν περίπου 7.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ. «Δεν προτείνεται η απόλυσή τους, αλλά η αξιολόγησή τους» είπε ο κ. Πάγκαλος.
Μεταξύ των Οργανισμών είναι η ΚΕΔ, το ΕΘΙΑΓΕ, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, η ΕΡΤ, ο ΙΓΜΕ, η Θέμις Κατασκευαστική και ο ΕΟΜΜΕΧ.
Από την συγκεκριμένη απόφαση η κυβέρνηση επιδιώκει την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 2,7 δισ. ευρώ ετησίως.
Τέλος σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο σχετικό κατάλογο των συγχωνεύσεων-καταργήσεων βρίσκονται αφενός επιχειρήσεις κοινής ωφελείας των οποίων το αντικείμενο εξέλειψε και θα πρέπει να κλείσουν, αφετέρου περιπτώσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου με συναφές αντικείμενο και αρμοδιότητες που θα συγχωνευθούν προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και κυρίως περιστολή δαπανών.

Σχόλια