ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Παρά το γεγονός ότι όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή μιλούσαν για ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, ο πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά τους διέψευσε και προχώρησε σε ένα κυβερνητικό σχήμα σχετικά μεγάλο με 41 μέλη (μόλις κατά 6 μέλη λιγότερα) και με μοναδικό στόχο να κρατηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες ειδικότερα μετά την παραλίγο χθεσινή ρήξη
Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο 3 πρόσωπα (Δρούτσας, Μπιρμπίλη, Πανάρετος) από του στενό του περιβάλλον  μένουν εκτός. Με την είσοδο στην κυβέρνηση βουλευτών όπως των κ. Κουκουλόπουλο και Οικονόμου οι οποίοι του είχαν ασκήσει δριμύτατη κριτική, ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τους διαφωνούντες βενιζελικούς .
Η έκπληξη για μας ήταν η αποδοχή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο του υπουργείου της Οικονομίας, παραλαμβάνοντας ουσιαστικά και την διαχείριση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ο νέος τσάρος, θα είναι πλέον ο αρμόδιος για την οικονομική πολιτική και εκείνος που θα πρέπει να βγάλει την χώρα από την κρίση. Μαζί με την αντιπροεδρία θα πρέπει να θεωρείται μάλλον αναβαθμισμένος Υποβαθμισμένος και ιδιαίτερα ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Υποδομών. Θεωρεί οτι αδικείται δεδομένου, ότι είχε επιτελέσει σημαντικό έργο.
Ο Θ. Πάγκαλος μένει τελικά στην κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι πολλοί ήταν εκείνοι που θα τον ήθελαν εκτός, μηδέ εξαιρουμένου και του ιδίου του Πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και πρόσφατα κυβερνητικοί κύκλοι του χρέωναν και την αποτυχία στον τομέα των συγχωνεύσεων δημοσίων οργανισμών που είχε αναλάβει εξ' ολοκλήρου.
Είδαμε επίσης να υπουργοποιούνται βουλευτές όπως ο Σπηλιόπουλος ο οποίος στο παραπέντε δεν ακολούθησε τους Φλωρίδη και Νασιώκα στον δρόμο της παραίτησης.
Η κυβέρνηση έχει και το τεχνοκράτη της ο οποίος είναι ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Τζωρτζάκης.
Τέλος εκτός κυβέρνησης μένουν οι υπουργοί κα Λούκα Κατσέλη, πληρώνοντας τις κακές στις σχέσεις της με την τρόικα και ο κ. Διαμαντίδης, αλλά και κάποιοι υφυπουργοί όπως η  Μιλένα Αποστολάκη, η Θ. Τζάκρη, η Αννα Νταλάρα, η Ελπ. Τσουρή, ο Δ. Κουσελάς, ο Σπ. Κουβέλης,, ο Σπ. Βούγιας, ο Β. Κεγκέρογλου, ο Τηλ. Χυτήρης, ο Παν. Ρήγας και ο Γ. Ντόλιος.

Σχόλια