ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ Η ΒΟΥΛΗ

Νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων εξαπέλυσαν ομάδες αντιεξουσιαστών. Πεδίο συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις το τέλος της Σταδίου και η Φιλελλήνων. Νωρίτερα σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και ομάδων «αγανακτισμένων» στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.
Οι διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί λόγω των επεισοδίων και των δακρυγόνων στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Τα επεισόδια εκτείνονται στη Φιλελλήνων, τη Σταδίου και την Πανεπιστημίου μέχρι την Βουκουρεστίου.
Εικόνες που μεταδίδονται από τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν νεαρούς να ξηλώνουν μάρμαρα και πέτρες από την πλατεία Συντάγματος και τα γύρω πεζοδρόμια, ενώ έχουν βάλει φωτιά σε κάδους.
Αποκλεισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές το Μέγαρο Μαξίμου και το Κοινοβούλιο, εν όψει της έναρξης της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου. Κρίσιμες ώρες για την χώρα, ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση.

Από τις συμπλοκές μεταξύ Συμπλοκές σημειώθηκαν πριν από λίγο στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και ομάδων «αγανακτισμένων». Οι δύο ομάδες συνεπλάκησαν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ η αστυνομία έχει εντολή να μην εμπλακεί και να περιφρουρεί τον χώρο γύρω από τη Βουλή.

Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών στη στοά του υπουργείου Οικονομικών.
Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά στις συμπλοκές με διαδηλωτές. Προληπτικά μεταφέρεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Επεισόδια μεταξύ της ομάδας νεαρών με διαδηλωτές από τους «αγανακτισμένους» στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η αστυνομία παρατηρεί από απόσταση τις συμπλοκές.
Ομάδα νεαρών παρεισέφρυσε στον όγκο των διαδηλωτών και πέταξε μολότοφ και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυναμείς. Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Επίσης, κατά της ομάδας νεαρών κινήθηκε και ομάδα από τους διαδηλωτές.
Ένταση σημειώθηκε στην οδό Ρηγίλης, όπου διαδηλωτές πέταξαν αβγά.
Ένταση δημιουργήθηκε στην βασ. Σοφίας, έξω από τα ανθοπωλεία, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη γύρω από τη Βουλή. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
Πριν από λίγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέρασαν μπροστά από τον φράχτη. Το κτήριο της Βουλής είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, που προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτή μια είσοδο για τους βουλευτές.
Στην Αθήνα βρίσκονται ανεπτυγμένες 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί και από την Περιφέρεια. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνει μέρος στις σημερινές επιχειρήσεις είναι, κατά πληροφορίες, γύρω στις 10.000.

Σχόλια