ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΒΑΓΓΕΛΗ...

Γράφει ο Δευκαλίων


Την προηγούμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου ψηφίσθηκε το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΜΠΔΣ). Είναι γνωστά σε όλους τα επεισόδια που εκτυλίχθησαν στο κέντρο των Αθηνών κατά την διάρκεια της επίμαχης συνεδρίασης της Βουλής των Ελλήνων. Επεισόδια που σημάδεψαν μαζί με το περιεχόμενο του ΜΠΔΣ την μνήμη των Ελλήνων.
Από εδώ και πέρα θα έχουμε την ευκαιρία και αφού το ΜΠΔΣ έγινε νόμος του κράτους, να ασχοληθούμε πολλές φορές μαζί του. Και αρχίζουμε από σήμερα.
Στο ΜΠΔΣ, στην σελίδα 31 υπάρχει ο Πίνακας 2.1 (Μακροοικονομικά Μεγέθη) όπου αναφέρονται λεπτομερώς τα μακροοικονομικά πεπραγμένα της διετίας 2009-2010 και οι μακροοικονομικοί στόχοι της πενταετίας 2011-2015. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η ύφεση το 2011 θα φτάσει το 3,5 % και η ανεργία στο 14,5 %.
Την Παρασκευή 1 Ιουλίου (μόλις 2 ημέρες μετά την ψήφιση του ΜΠΔΣ), ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ.Ε.Βενιζέλος δήλωσε στο Reuters ότι η ύφεση θα φτάσει το 3,9 % και η ανεργία το 16 %-17%.
Για το όνομα του Θεού! Αυτή η απίθανη κυβέρνηση μόλις πριν δύο ημέρες εισηγούνταν τον νόμο του ΜΠΔΣ στον οποίο προβλέπονταν ότι η ύφεση θα συγκρατηθεί στο 3,5 % και η ανεργία θα έφτανε το πολύ στο 14,5 %. Μόλις όμως πήραν την ψήφο των Βουλευτών άρχισαν να αποκαλύπτουν την πικρή αλήθεια (Προσέξτε: 2 ημέρες μόλις μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου) ανεβάζοντας την ύφεση στο 3,9 % και την ανεργία στο 16%-17%. Φυσικά ακόμα είναι η αρχή σε λίγο ποιος ξέρει που θα τα πάνε, τι δούμε. Μόνο ο Θεός ξέρει..................
Σε πολύ απλά Ελληνικά. Αναθεώρησαν το ΜΠΔΣ που μόλις ψήφισαν προς το χειρότερο. Τέτοια πρωτοτυπία μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα μπορούσαν να κάνουν. Και μετά θίγονται γιατί τους αποκαλούμε ψεύτες και ανίκανους.
Φυσικά δεν θα μιλήσουμε για τα μεγάλα δάνεια που θα παίρναμε αν ψηφίζαμε το ΜΠΔΣ και τα οποία θα ανακούφιζαν την Ελληνική Οικονομία. Όταν, Άμα και Αφού πέρα τον Σεπτέμβριο και θα δούμε. Όλη η φασαρία έγινε για να υποταχθεί το φρόνημα του λαού και να αλλάξει το επιτόκιο του δανεισμού της χώρας και για να μπουν οι βάσεις να μετατραπεί το χρέος σε ενυπόθηκο.
Φυσικά η εκστρατεία Σοκ και Δέος δεν θα τελείωνε με επιτυχία αν δεν αναλάμβανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον θώκο του Υπουργού Οικονομικών.
Αυτός πέτυχε να ανακόψει την συρρίκνωση της Κοινοβουλευτικής Πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ και την υπερψήφιση του ΜΠΔΣ. Με λίγα λόγια έσωσε τον Γιώργο Παπανδρέου από την κατάρρευση.
Το γεγονός αυτό έχει μία διπλή ανάγνωση. ...
Πείθει πλέον τους γκαιμπελίσκους του ΔΝΤ αλλά και την ηττημένη εγχώρια πολιτικό-οικονομική ελίτ, ότι υπάρχει στον χώρο της κεντροαριστεράς εναλλακτική λύση που διαθέτει ηγετική ικανότητα και επαρκή πολιτική αναφορά. Δεν μπορεί όμως να πείσει την πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας που βλέπει καθημερινά την Εθνική Κυριαρχία της πατρίδας να φαλκιδεύεται και το επίπεδο διαβίωσης να επιδεινώνεται δραματικά.
Θα απευθυνθούμε με ανοικτή δημόσια επιστολή λοιπόν στον νέο Πρωθυπουργεύοντα κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και ακαδημαϊκή και ιστορική μόρφωση έχει και εγνωσμένη πολιτική ικανότητα.
  
Αγαπητέ Φίλε Βαγγέλη,
Αντί
Να αναθεωρείς το Μεσοπρόθεσμο που μόλις εισηγήθηκες και ψήφισε η Βουλή προκειμένου να καλύψεις την αποτυχημένη πολιτική που υιοθέτησε και εφαρμόζει από κοινού ΔΝΤ και Γιώργος Παπανδρέου
Να στηρίζεις ένα ηγέτη αποτυχημένο πολιτικά, αφού κατάφερε σε μόλις 20 μήνες μετά την θριαμβευτική νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, να χάσει την πολιτική και εκλογική πρωτοπορία και ρίψασπις ιδεολογικά, αφού σήμερα ασπάζεται όσα μέχρι εχθές κατήγγειλε
Δρομολόγησε τις εξελίξεις προκειμένου να γίνουν σύντομα εκλογές που θα αναδείξουν μία νέα κυβερνητική πατριωτική πλειοψηφία. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν σύντομα και προτού ο κοινωνικός ιστός διαρραγεί παντελώς και επιβεβαιωθεί έτσι το ιστορικό προηγούμενο που εμφανίζεται πάντα σε τέτοιες δραματικές περιπτώσεις. Ένας πρωτοφανής κύκλος βίας.
Αγαπητέ Φίλε Βαγγέλη
Η ομαλή και ειρηνική πορεία προς άμεσες Εκλογές είναι πατριωτικό καθήκον, που μόνο εσύ μπορείς να υλοποιήσεις με επιτυχία. Σε μία τέτοια ευτυχή εξέλιξη η πατρίδα θα σε ανταμείψει και θα σε τιμήσει με μία από τις ηγετικές θέσεις στην νέα πατριωτική πλειοψηφία που θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές. Έτσι διασώζεις και την παράταξη σου από την ιστορική καταδίκη.
Αγαπητέ Φίλε Βαγγέλη
Εάν πιστεύεις ότι ο ψοφοδεής σήμερα Γιώργος Παπανδρέου θα τηρήσει και θα τιμήσει οποιαδήποτε πολιτική συμφωνία έχει κάνει μαζί σου, πλανάσαι πλάνη οικτρά. Έχουμε όλοι καεί από τις υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Μόλις ο Γιώργος Παπανδρέου νοιώσει και πάλι ισχυρός, και ότι πέρασε η μπόρα, θα εξασκήσει τα συνταγματικά του προνόμια, οπότε εσύ ετοιμάσου να επιστρέψεις στα Βουλευτικά Έδρανα ως απλός Βουλευτής της συμπολίτευσης!

Σχόλια