ΜΕ "ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ" ΒΛΕΠΕΙ Η MORGAN STANLEY ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

«Ενδιαφέρον» χαρακτηρίζει η Morgan Stanley το προτεινόμενο σενάριο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που περιλαμβάνει τρία στάδια και την παροχή καθαρής χρηματοδότησης 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, καθώς και μετακύλιση του 50% του συνολικού ελληνικού χρέους που «ωριμάζει» στο διάστημα 2011-2014.
Όπως σχολιάζει η Morgan Stanley σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Ιουλίου, «η πρόταση φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα καθώς το ποσό που επανεπενδύεται σε 30ετή ελληνικά ομόλογα από τις συμμετέχουσες τράπεζες και άλλους οργανισμούς εκτός της ΕΚΤ, θα επωφελούνταν από την εγγύηση από το SPV (όχημα ειδικού σκοπού). Με αυτόν τον τρόπο, οι ζημιές επί του κύριου χρέους αποτρέπονται, ενώ η πρόταση αυτή, θα μπορούσε να λάβει μια ισχυρή στήριξη και από τους πιστωτές της Ελλάδας». ........ 
Αντίθετα, εκτιμά ότι μια δεύτερη πρόταση που περιλαμβάνει ότι οι οργανισμοί που συμμετέχουν, να επανεπενδύσουν τουλάχιστον στο 90% των ομολόγων που ωριμάζουν, σε 5ετές ελληνικό χρέος με επιτόκιο 5,5%, είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι οι πιστωτές δεν θα έχουν πραγματικό κίνητρο για να συμμετάσχουν εθελοντικά.

Σχόλια