ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΟ SELECTIVE DEFAULT ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δραματική επιδείνωση καταγράφεται στα ομόλογα με τα CDS σημειώνοντας νέα ιστορικά υψηλά απόρροια του γεγονότος ότι είναι διάχυτη η ανησυχία των αγορών ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο πιστωτικό γεγονός κοντά στην χρεοκοπία.
Ήδη πολιτικοί της Ευρώπης αυτό υπερτονίζουν ότι αν υπάρξει επιλεκτική χρεοκοπία και εκδηλωθεί πιστωτικό γεγονός θα έχει μικρή χρονική διάρκεια λίγους μήνες.

Ουσιαστικά για πρώτη φορά βάζουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αλλά η χρεοκοπία να κρατήσει για λίγους μήνες. Η Ελλάδα ξεκάθαρα μπαίνει σε περιπέτειες.
Η αγορά έχει αντιληφθεί το αδιέξοδο και έτσι εξηγείται γιατί τα CDS στην Ελλάδα εκτοξεύθηκαν στις 2350 μονάδες βάσης, Πορτογαλία 1030 μονάδες βάσης ξεπέρασε τις 1000 μονάδες βάσης και η Ιρλανδία 920 μονάδες βάσης. Τα CDS και των 3 χωρών βρίσκονται σε νέα ιστορικά υψηλά.
Όμως σταδιακά αρχίζουν να χτυπούν και άλλες χώρες τα Ισπανικά CDS 315 μονάδες βάσης. Η ανεργία στην Ισπανία στο 21% και στην Ιταλία τα CDS 228 μονάδες βάσης ενώ και στο Βέλγιο αυξάνονται στις 175 μονάδες βάσης. Μετά τις 12 το μεσημέρι υπήρξε μια μικρή υποχώρηση στα CDS της Ισπανίας, Ιταλίας και Βελγίου.
Είναι προφανές ότι η επιδείνωση του κλίματος σχετίζεται με
1)Το γεγονός ότι η Ευρώπη για πολλοστή φορά δεν κατάφερε να βρει μια λύση διάσωσης της Ελλάδος. Τόσοι νομικοί σύμβουλοι δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τον σκόπελο rollover σημαίνει selective default.
2)Το μεσοπρόθεσμο αποδείχτηκε ότι δεν έλυσε κανένα πρόβλημα της Ελλάδος δεν διασφαλίζει τις επόμενες δόσεις.
3)Η μεγάλη υποβάθμιση της Πορτογαλίας έδειξε ότι το συστημικό σοκ πλησιάζει για την Ελλάδα και την περιφερειακή Ευρώπη.
4)Το κυριότερο από όλα όμως η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει μάλιστα οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδος έχουν φθάσει στο 84% με βάση το CMA.

Σχόλια