ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΄11 ΒΛΕΠΕΙ Η STANDARD & POOR' S

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει έως το τέλος του έτους, όπως υποστήριξε ο David Beers, επικεφαλής διεθνών κρατικών αξιολογήσεων της Standard & Poor΄s.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, ο Beers επανέλαβε την εκτίμηση της S&P ότι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας αργότερα φέτος έπειτα από τη συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και επέκταση των λήξεων των ομολόγων.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η S&P ανέφερε πως η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε επιλεκτική χρεοκοπία, όταν ενεργοποιηθεί το σχέδιο των Ευρωπαίων, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιώτες θα συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας.
Το συγκεκριμένο σχέδιο «αποτελεί χρεοκοπία καθώς περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους», τόνισε ο Beers.
Επιπλέον, ο Beers υπερασπίστηκε την πρόσφατη απόφαση της S&P για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ και χαρακτήρισε τον ισχυρισμό των αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών ότι υπήρχε λάθος 2 τρισ. δολαρίων ψευδή.
«Δεν υπάρχει μαθηματικό λάθος», όπως ισχυρίζεται το υπουργείο, ανέφερε διευκρινίζοντας πως το ποσό αυτό έτσι κι αλλιώς δεν επηρέαζε την απόφαση υποβάθμισης αφού αναφερόταν σε πιο μακροπρόθεσμους υπολογισμούς.
Τέλος, όσον αφορά την Κίνα επεσήμανε ότι, όπως και άλλες χώρες, αντιμετωπίζει προκλήσεις από τη γήρανση του πληθωρισμού. Οι κίνδυνοι παραμένουν ελέγξιμοι αλλά ο τρόπος χειρισμού αυτού του θέματος θα επιδράσει στις μελλοντικές αξιολογήσεις της χώρας


Σχόλια