ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ...

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της συμφωνίας με την Ελλάδα ο Φινλανδός πρωθυπουργός Jyrki Katainen, μετά την κριτική που άσκησαν αρκετές χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
«Όλοι γνώριζαν εξ αρχής ότι αυτή ήταν μία κόκκινη γραμμή για μας, προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα και το κάναμε σε συνεργασία με την Ελλάδα», τόνισε ο Katainen στο πλαίσιο συνέντευξης στο Ελσίνκι. «Πρόκειται για μία τεχνική λύση που θα λειτουργήσει, όμως αν το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί, τότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα άλλο μοντέλο».
Το Bloomberg σημειώνει ότι η ανακοίνωση της 16ης Αυγούστου για τις επιπλέον εγγυήσεις που έλαβε η Φινλανδία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της στο πακέτο διάσωσης, προκάλεσε αντιδράσεις από την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. ..............
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος, γιατί όλοι γνωρίζουν την άποψή μας ότι είναι απαραίτητες οι εγγυήσεις»

, σημείωσε ο Katainen. «Έχουμε εξηγήσει στους εταίρους μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη γιατί αυτό είναι σημαντικό. Είναι μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησής μας και ξέρουμε ότι δεν θα αλλάξει. Γνωρίζουμε επίσης ότι πρόκειται για λεπτό ζήτημα σε πολλές χώρες και είναι υποχρέωσή μας να βρούμε λύση».

Σχόλια