ΣΛΟΒΑΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ

Του Geoffrey T. Smith


Λονδίνο (Dow Jones) Η Ελλάδα καλύτερα είναι να χρεοκοπήσει αντί να λάβει επιπρόσθετη βοήθεια από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, δήλωσε ο Richard Sulik, επικεφαλής του σλοβακικού κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (γνωστό ως SaS), αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Ο Sulik φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ότι «θα κάνει τα πάντα» για να αποτρέψει την έγκριση από το κοινοβούλιο της χώρας του, του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την προτεινόμενη αύξηση της δανειστικής ισχύς του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός των τεσσάρων κομμάτων της Σλοβακίας, εξαρτάται από το SaS για να έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
«Τα δισεκατομμύρια απλώς κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει. Δε σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε τα κέρδη των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών που δεν χρειάζεται να απομειώσουν τα ομόλογα όπως θα έπρεπε», τόνισε ο Sulik.

Ο Sulik άσκησε κριτική στους Φιλανδούς που προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια συμφωνία με την Ελλάδα πίσω από την πλάτη των εταίρων τους, δηλώνοντας ότι απλώς θα μπορούσαν να είχαν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στη νέα διάσωση.
Ακόμη, απέρριψε την ιδέα ενός πιο στενού συντονισμού της οικονομικής πολιτικής ως έναν τρόπο επίλυσης της κρίσης χρέους, συγκρίνοντάς την με την απώλεια της κυριαρχίας της Σλοβακίας κάτω από την επιρροή της ΕΣΣΔ.

© Dow Jones Newswires / www.capital.gr

Σχόλια