ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ & ΕΥΡΩΠΗ

Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Morgan Stanley λέει, ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη «βρίσκονται επικινδύνως κοντά» σε μία νέα οικονομική ύφεση λόγω λαθών που έχουν διαπράξει σε θέματα οικονομικής πολιτικής.
Η Morgan Stanley προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ μαζί με τις 17 χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται κοντά σε δύο διαδοχικούς τρίμηνους κύκλους οικονομικής συρρίκνωσης, που πιθανότατα θα εκδηλωθούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Η ίδια τράπεζα επενδύσεων εκτιμά ότι Ευρωπαίοι ηγέτες «ανταποκρίνονται με αργό και αναποτελεσματικό τρόπο» στον χειρισμό του προβλήματος χρέους που αντιμετωπίζει η ήπειρός τους και πως το πρόσφατο πολιτικό δράμα στις ΗΠΑ για τη αύξηση του ορίου του Αμερικανικού χρέους, διάβρωσε την εμπιστοσύνη επενδυτών και καταναλωτών.
Η Morgan Stanley προβλέπει τώρα πως η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά το 2011 με ρυθμό 3,9% αντί του 4,2% που είχε προβλέψει νωρίτερα. Επίσης προέβλεψε ότι η αμερικανική ανάπτυξη θα είναι επίσης μειωμένη και κατά το 2012. Η Morgan Stanley είπε ακόμα ότι αν προκύψει μία νέα ύφεση «θα είναι πιο μικρή» από εκείνη που εκδηλώθηκε πριν από 3 χρόνια γιατί μερικές οικονομικές συνθήκες είναι καλύτερες τώρα σε σχέση με πριν.

Σχόλια