ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ...

Γράφει ο Δευκαλίων


Είναι γνωστή η άποψη μας για την ποιότητα των στελεχών που απαρτίζουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι περισσότεροι δεν διακρίνονται για τις διοικητικές και οργανωτικές τους δυνατότητες. Αφήστε τις πολιτικό-ιδεολογικές τους απόψεις και θέσεις. Κινούνται όλες στο πολιτικό φάσμα από εξτρεμιστής νεοφιλελεύθερος έως χούλιγκαν του νεοφιλελευθερισμού. Αλλά και το σημερινό είναι από τα άγραφα.
Η κα. Α. Διαμαντοπούλου, υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, ζήτησε σήμερα συγνώμη από τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, γιατί τα βιβλία δεν θα παραδοθούν έγκαιρα στους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους. Μέχρι εδώ όλα καλά κομμάτια να γίνει. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που αρχίζουν τα σχολεία χωρίς να υπάρχουν τα βιβλία. Από εδώ και πέρα όμως είναι το καλό… Η κυρία Α. Διαμαντοπούλου που δεν μπόρεσε να οργανώσει έγκαιρα την παράδοση των βιβλίων στους μαθητές, είχε άποψη για τα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα.
Συγκεκριμένα συνεχίζοντας την προαναφερόμενη συνέντευξη δήλωσε περιληπτικά τα εξής:
«Θα φύγουμε από το ευρώ εάν υπάρξει χάος (δηλαδή αν διαφωνούμε μαζί της και με τον Γιώργο Παπανδρέου) και τότε υπάρχει πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ αλλά της δραχμής».
Εδώ φτάσαμε! Υπουργοί που δεν μπορούν να κάνουν τα στοιχειώδη για τα οποία ορίστηκαν, να βγαίνουν και να προβάλουν άποψη για τα μεγάλα. Ποια είναι αυτή η άποψη; Τα έχουμε πει επίσης από πολύ παλιά: Σοκ και Δέος. Οι Έλληνες καθημερινά πρέπει να... βομβαρδίζονται με απόψεις και θέσεις που να σπέρνουν τον φόβο και το πανικό για το αύριο, στην περίπτωση που αμφισβητηθεί και ανατραπεί η φίλο-μνημονιακή πολιτική. Με δύο κουβέντες και σε πολύ απλά Ελληνικά: Έλληνες ή θα κάνετε ότι λέμε εμείς, δηλαδή η Τρόικα, ή θα καταστραφείτε!
Μάλλον αυτοί που εκστομίζουν αμέσως η εμμέσως αυτήν την απειλή και επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να εκβιάσουν την ανοχή της κοινής γνώμης, δεν γνωρίζουν τον ορισμό της καταστροφής. Γιατί αν τον γνώριζαν θα ήξεραν ότι καταστροφή είναι:
• Να διαλύονται οικογένειες για να μπορέσουν τα μέλη της να βρουν δουλειά σε άλλη γη σε άλλα μέρη.
• Να διαλύονται μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις γιατί το Ελληνικό Δημόσιο δεν εξόφλησε έγκαιρα τις υποχρεώσεις του.
• Να απαξιώνονται καθημερινά αξιόλογες Ελληνικές Εταιρείες και να κατρακυλάνε μετοχικές αξίες και κεφαλαιοποιήσεις, όπως αυτή της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο
Αλλά τι προσπαθούμε να πούμε στην νομενκλατούρα που συγκεντρώθηκε το Σάββατο στο στάδιο του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ για να ακούσει και να επευφημήσει τον Γιώργο Παπανδρέου... Γι’ αυτούς καταστροφή σημαίνει να μην έχουν οι ίδιοι και οι φίλοι τους την εξουσία. Να πάψουν να ελέγχουν ποιοι άνεργοι και πότε θα διοριστούν. Σε πιο σημείο και με τι προϋπολογισμό θα κατασκευαστεί ένα δημοτικό έργο. Ποίος κυβερνητικός υπεύθυνος θα συνομιλεί πιο «ρεαλιστικά» (δηλαδή θα λέει πιο πολλά ΝΑΙ) με την Τρόικα κλπ.
Για αυτήν την «παρέα» καταστροφή θα έχει φτάσει όταν θα έρθει η ώρα να περπατάνε στον δρόμο χωρίς αστυνομική συνοδεία!

Σχόλια