ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ "ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ"

Γράφει η Θέτις


Στα δικά μου τα χρόνια (αρκετά πίσω) όλοι εμείς που διαβάζαμε στο σχολείο το βιβλίο της ιστορίας (τότε που υπήρχαν βιβλία) το κυριότερο συναίσθημα που μας προκαλούσε ήταν αυτό της διάχυτης υπερηφάνιας που γεννήθηκες Έλληνας. Συνθήματα όπως οι Έλληνες δεν φοβούνται τίποτα, δεν αντέχουν τη σκλαβιά, ελευθερία ή θάνατος, αυτοθυσία, αυταπάρνηση και κ.λπ., κ.λπ. αμέτρητα.
Από την άλλη πλευρά όμως καθώς μεγάλωνα άρχιζα ν’ αναρωτιέμαι πως αυτοί οι πρόγονοί μας που δεν άντεχαν τον τούρκικο ζυγό, πως ήταν δυνατόν να έμειναν σκλαβωμένοι για 400 ολόκληρα χρόνια και δεν αντιδρούσαν νωρίτερα. Τι περίμεναν; γιατί περίμεναν; Προφανώς απ’ ότι έδειξε η ιστορία περίμεναν να περάσουν (το ξαναεπαναλαμβάνω) 400 ολόκληρα χρόνια για να γεννηθεί ένας «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» και να κάνει αυτό που έκανε.
Δυστυχώς σήμερα αυτό επαναεπιβεβαιώνεται. Καθημερινά, όλη μέρα, ακούω, βλέπω, συμμετέχω σε συζητήσεις με φίλους, γνωστούς, άγνωστους, στο internet στα επώνυμα άρθρα, στα σχόλια αναγνωστών να κυριαρχεί ένα και μοναδικό ερώτημα: ποιος θα μας σώσει, ποιος θα μπει μπροστά για ν’ ακολουθήσουμε.  Υπάρχει κανείς να βγάλει την Πατρίδα στο Φως; Αφού όποιον και να ψηφίσουμε τα ίδια θα κάνει. Υπάρχει ένας πραγματικός πατριώτης να τον εμπιστευτούμε; Και να γίνουν εκλογές... ποιον να ψηφίσουμε;
Και αναρωτιέμαι, σαν λαός είμαστε πραγματικά ικανοί να ξαναπεριμένουμε άλλα 400 ή και 700 χρόνια... για να γεννηθεί ένας άλλος ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ;;; Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο ..... τι να πω δειλοί, καλοπερασάκηδες, φοβισμένοι, βολεμένοι να περιμένουμε όλοι μας από κάποιον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα; Γιατί περί φιδιού πρόκειται...
Και φυσικά απ’ ότι καταλαβαίνετε όλοι σας δεν είμαστε ικανοί για επανάσταση (αν δεν περάσουν τουλάχιστον 200 χρόνια πάνω-κάτω). Άρα ο μόνος δρόμος είναι των δημοκρατικών εκλογών. Όχι όμως των εκλογών που θα πάμε μπροστά στις κάλπες και δεν θα ξέρουμε ποιον να ψηφίσουμε, ή να ψηφίσουμε αυτόν που πιστεύουμε ότι θα κάνει το λιγότερο κακό από το ίδιο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που μας έφτασε εδώ που είμαστε σήμερα ή ακόμη το χειρότερο απ’ όλα να ρίξουμε λευκό ή να απέχουμε.
Αυτή τη φορά θα πρέπει να πάμε καλά διαβασμένοι. Γιατί οι εκλογές αυτές όποτε και αν γίνουν θα είναι οι πιο σημαντικές στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους από τη Μεταπολίτευση και μετά. Η ευθύνη για τη σωτηρία της Πατρίδας μας και για το μέλλον των παιδιών μας θα ανήκει πλέον στον καθένα μας. Δεν θα μπορούμε πλέον να κρυφτούμε και να ρίξουμε την ευθύνη στους άλλους. Γιατί σήμερα γνωρίζουμε. Τα προσωπεία όλων έχουν πέσει. Και όσοι ακόμη εθελοτυφλούνε γιατί πιστεύουν ότι αυτούς δεν θα τους αγγίξει ο τυφώνας δεν θα μπορούν πια..
Η μόνη λύση είναι ν’ ανακαλύψουμε μόνοι μας το σύγχρονο Έλληνα που να έχει τα χαρακτηριστικά του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

Σχόλια