Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ"

Του Reporter


Εντάξει η υπόθεση των «τεσσάρων» τεχνοκρατών (με συγκεκριμένη όμως πολιτική προέλευση, όχι πάντως της ΝΔ), οι οποίοι βρέθηκαν σ’ αυτή τη θέση κατόπιν πρόταση του πρώην υπουργού Παπακωνσταντίνου, και όχι γιατί επελέγησαν με βάση το open gov, μπορεί να έχει όλα τα χαρακτηριστικά «πολιτικού θρίλερ», αλλά και «βάθος» το οποίο δικαιώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Διότι, μπορεί οι τεχνοκράτες να είχαν μακρά θητεία σε υπεύθυνες θέσεις, πάντα επί ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είχαν την εμπειρία και την πληροφόρηση ως προς τη διαχείριση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους μεν, αλλά όπως ισχυρίζεται η άλλη πλευρά δεν ήταν μόνο αυτά. Συνεπώς το 16σελιδο δελτίο που συνέταξαν δεν λάμβανε υπόψη του κρίσιμες παραμέτρους και ως εκ τούτου αλλοίωνε εν μέρει την πραγματική εικόνα της οικονομίας.
Η αλήθεια, όπως πάντα, βρίσκεται κάπου στη μέση, και στην προκειμένη περίπτωση οι συντάκτες του δελτίου «πλήρωσαν» την έλλειψη πολιτικής προσέγγισης του θέματος.
Δηλαδή δεν έλαβαν υπόψη τους την πολιτική διάσταση των δεικτών, η οποία ως συνήθως στρογγυλεύει τα τελικά συμπεράσματα.
Από την άλλη η πλευρά Βενιζέλου θεώρησε ότι δέχθηκε «χτύπημα κάτω απ’ τη μέση», μάλιστα σε μια στιγμή που διαπραγματευόταν με την τρόικα. Εκτός αυτού θεωρήθηκε μια καλή ευκαιρία να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην πλευρά Παπακωνσταντίνου.

Σχόλια