FINANCIAL TIMES: Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους η γερμανική έκδοση των Financial Times γράφει σήμερα σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της: «Η Μέρκελ πιέζει για ελληνική χρεοκοπία». Η γερμανική κυβέρνηση πιέζει τους εταίρους της στην ΕΕ για ένα εκτεταμένο κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Δραστηριοποιούμεθα προς αυτή την κατεύθυνση», υποστηρίζουν κύκλοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Αυλαία για το φινάλε της ελληνικής τραγωδίας» είναι ο τίτλος σχολίου στην ιστοσελίδα της ίδιας εφημερίδας που σημειώνει: «Επί μήνες η Ευρώπη προσπαθούσε να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Εν τω μεταξύ όμως είναι σαφές ότι: η πρώτη τράπεζα πρέπει να στηριχθεί με 95 δις ευρώ ενώ μόνον ένα θαύμα μπορεί πλέον να γλιτώσει τη χώρα. Έτσι το βλέπει στο μεταξύ και η καγκελάριος Μέρκελ».
Όσο αφορά την έκτακτη συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί στο Παρίσι, οι Financial Times σχολιάζουν, ότι το μόνο που συζήτησαν οι δύο «ηγέτες» ήταν η διάσωση και οι δυνατότητες να προστατευτούν τα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα από τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: «Η μοναδική συγκεκριμένη αναφορά των δυο ήταν η βούλησή τους να κάνουν ό,τι χρειαστεί για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους. Δεν υπήρξε όμως καμία ένδειξη ότι οι δυο ηγέτες συμφώνησαν από πού θα πρέπει να προέλθουν τα χρήματα».

Σχόλια