ΣΤΟ 8,9% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ 2Ο11

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο  η  «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2011 θα είναι στο 1 δισ. ευρώ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα. Το έλλειμμα του 2011 αναμένεται πλέον να κλείσει στο 8,9% έναντι 8,5% που αναφερόταν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. 
Οι προσαρμογές θα πρέπει να γίνουν εντός της εβδομάδος καθώς όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο «πρέπει ταυτόχρονα να προετοιμαστεί και να κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2012 και αυτό πρέπει να γίνει ει δυνατόν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή».
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως: « Πρέπει να κάνουμε όλα όσα προαπαιτούνται για την έκτη δόση, γιατί δεν έχουμε μόνο πολιτικά προαπαιτούμενα, έχουμε και διαχειριστικά προαπαιτούμενα, prior actions δηλαδή για την έκτη δόση, ώστε να μπορέσει το Eurogroup έστω με τηλεφωνική διάσκεψη στις 17 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση » και συνέχισε  « Άρα, ως τότε πρέπει να έχουν γίνει όλες οι ενέργειες. Απομένουν ορισμένες διοικητικού και διαχειριστικού χαρακτήρα λεπτομέρειες αλλά απομένει και η εκπλήρωση των πολιτικών προϋποθέσεων, τις οποίες όλοι ξέρετε με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Και πρέπει να ξεκινήσουμε και επίσημα και δημόσια τη διαδικασία της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, δηλαδή πρέπει να γίνει αναγγελία του PSI ει δυνατόν τη Δευτέρα. Θα έχουμε την ευκαιρία να συνεννοηθούμε αλλά αυτό επείγει, δεν μπορούμε να το καθυστερήσουμε περισσότερο από Δευτέρα, Τρίτη. Και αυτό είναι μέσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ».

Σχόλια