ΤΟ "ΛΑΘΟΣ" ...

Γράφει ο Επιμηθέας



Δεν είναι η πρώτη αποτυχία του κ. Παπανδρέου αυτή στις Κάννες. Ελπίζουμε όμως να είναι η τελευταία γιατί αν συνεχίσει να κυβερνά την χώρα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει Ελλάδα. Βαριές κουβέντες θα πείτε. Είναι όμως η «πικρή» αλήθεια. Από αυτά που συνέβησαν στο όμορφο γαλλικό θέρετρο αποδεικνύεται ότι η επιλογή του για δημοψήφισμα δεν ήταν από τις σοφότερες. Το μόνο που κατάφερε είναι να ενεργοποίησε τους αμυντικούς μηχανισμούς της Ευρωζώνης και να νομιμοποιήσει εκείνους που επιζητούσαν εδώ και καιρό την έξοδό μας από το ευρώ.
Από τη σήμερα το πρωί η χώρα βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με θέμα την δανειακή σύμβαση και το κούρεμα του χρέους, ουσιαστικά ενεργοποίησε διαδικασίες που όλοι απεύχονταν.
Καλείται σήμερα ο ελληνικός λαός να αποδεχθεί πλήρως όλες τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου με ότι αυτό συνεπάγεται,  ακόμη και εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Η εναλλακτική λύση που μας δίνουν οι «φίλοι μας οι εταίροι» είναι μέσω ενός δημοψηφίσματος με θέμα «ναι» ή ένα «όχι» στο ευρώ, που μία πιθανή αρνητική έκβαση αυτού, να μας οδηγήσει στην χρεοκοπία, στην απομόνωση και την φτώχεια.
Ουσιαστικά, με δική του ευθύνη, ηθελημένα ή άθελα τουαυτό θα το ερευνήσει ο ιστορικός του μέλλοντος – ο κ. Παπανδρέου έθεσε υπό αμφισβήτηση τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και υποθήκευσε τον μέλλον των παιδιών μας. Γιαυτό το λάθος του, αν τελικά ήταν «λάθος» και δεν ήταν σχεδιασμένο λάθος  από άλλα κέντρα εκτός Ευρώπης, έχει μεγάλη ευθύνη πρωτίστως ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι του, που σε λίγο θα αρχίζουν να λακίζουν.

Σχόλια