ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΒΑΘΟΣ" ... ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


“Ελπίζω, θα δούμε” δήλωσε στη ΝΕΤ ο Πρωθυπουργός βγαίνοντας από το υπουργικό για την συνάντηση που ζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό συμβούλιο: “Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση παραδίδει την σκυτάλη σε μια άλλη κυβέρνηση στην οποία δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής. Θα ήταν καλό να βρεθεί μάλιστα σήμερα η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός.”
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου φεύγοντας από το υπουργικό Συμβούλιο είπε ότι " σήμερα ο πρωθυπουργός έθεσε την παραίτηση του προς ελληνικό λαό και τώρα είναι η σειρά του Αντώνη Σαμαρά να δώσει κάτι και να κάνει την επόμενη κίνηση".
Η μικρή διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου (περίπου μία ώρα) αποδεικνύει ότι δεν συζητήθηκε κανένα άλλο θέμα, πλην της ανάγκης να παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου υπέρ μία κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. Στις 20.30 η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια.
Το όνομα του κ. Παπαδήμου ακούγεται εντόνως ως μία ισχυρή πιθανότητα για την θέση του νέου πρωθυπουργού. 
Σε συνομιλητές του, ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί πρόταση για να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην περίπτωση που το νέο σχήμα δεν θα έχει την στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας.
Στην περίπτωση μη αποδοχής της πρότασης από τον κ. Παπαδήμο είναι πολύ πιθανό να ηγηθεί της Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας ο κ. Ε. Βενιζέλος.

Σχόλια