ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ .......

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ως εντολοδοχός πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Αποδέχτηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση των πολιτικών αρχηγών να ηγηθώ κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.
Η τιμή είναι μεγάλη. Η ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη. Δεν είμαι πολιτικός αλλά αφιέρωσα μεγάλο τμήμα της ζωής μου στην άσκηση οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές που θα γίνουν θα είναι καθοριστικής σημασίας.
Η πορεία δεν θα είναι εύκολη. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν εάν υπάρξει ενότητα συνεννόηση και σύνεση. Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική, έχει συγκεκριμένο έργο να επιτελέσει. Το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση της συμφωνίας Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτήν.
Η συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη είναι εγγύηση πολιτικής σταθερότητας. Διευκρινίζω ότι δεν τέθηκαν όροι σε κανένα πολιτικό αρχηγό.
Ερωτηθείς αν υπάρχει συμφωνία για τη διάρκεια της νέας κυβέρνησης ο κ. Παπαδήμος σημείωσε «Σημείο αναφοράς αποτελεί το πλαίσιο αρχών που συμφωνήσαμε».

Σχόλια