ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ...

Το ότι μας αρέσει  ο τρόπος που προσεγγίζει την επικαιρότητα η Έλενα Ακρίτα, μάλλον θα το γνωρίζετε. Αξίζει να διαβάζουμε λοιπόν ένα μικρό απόσπασμα από την στήλη της, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», Σάββατο 12.11.2011, για το πώς είδε  τους δύο «πρωταγωνιστές» των τελευταίων ημερών, για να πούμε μια ακόμη φορά μπράβο Έλενα.
.
« … Εξωγήινοι υπάρχουν. Δεν εξηγείται αλλιώς η προεκλογική ομιλία... Ουπς, σόρι... Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού. Που βγήκε και μας είπε «δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!».
Κύριε Παπανδρέου, χίλια συγγνώμη σας εύχομαι, αλλά όχι, δεν το προσέξαμε. Δεν προσέξαμε ότι - σχεδόν δυο χρόνια τώρα - ο λαός στις εξοχές κυνηγάει πεταλουδίτσες με την απόχη. Δεν το προσέξαμε ότι μαζεύονταν οι «Αγανακτισμένοι» στις πλατείες και τραγουδούσαν «τα περάσαμ' όμορφα, όμορφα, όμορφα»! Χίλια συγγνώμη σας εύχομαι, κύριε Παπανδρέου μου, αλλά δεν το πήραμε χαμπάρι ότι περνάμε ζωή και κότα. Προκηρύξατε ένα καταστροφικό δημοψήφισμα και τώρα μας λέτε στο περίπου «τα έκανα όλα τέλεια, δοξάστε με». Τότε ναι: Ζείτε ανάμεσα μας!
Κύριε Σαμαρά, ζείτε ανάμεσα μας. Γιατί δεν γίνεται, δεν νοείται, δεν παίζει, δεν υπάρχει, δεν υφίσταται αυτό που ζήσαμε και μαζί σας: αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει «δεν θα φέρω αντίρρηση ούτε σε Πετσάλνικο ούτε σε Παπαδήμο». Σε απλά ελληνικά, «στα παλιά μου τα παπούτσια ποιος θα είναι πρωθυπουργός του τόπου μου». ΟΚ, ξέρουμε ότι στην επιλογή πρωθυπουργού τον πρώτο λόγο έχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία (το τονίζουμε: ΟΧΙ ο πρωθυπουργός, η πλειοψηφία βουλευτών). Αλλά απ' αυτό το σημείο μέχρι να μην έχεις - ή να μην εκφράζεις - γνώμη για τη γη που σε γέννησε... τι να πω; Και πώς να σχολιάσω το σαν δήλωση ένα πράμα του Γιάννη Μανώλη: “Ας είναι και ο Φούφουτος πρωθυπουργός” ! ….»

Σχόλια