Ο Α. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)!


Γράφει ο Δευκαλίων


Συνεχίστηκε και εχθές με μικρότερη όμως ένταση η πτώση των τιμών δεικτών και μετοχών σε όλες τις διεθνείς χρηματαγορές (Φρανκφούρτη -0,19%, Παρίσι -0,35%, Νέα Υόρκη -0,55%) ενώ και το ευρώ συνέχισε να υποτιμάται έναντι του ευρώ (ευρώ/δολάριο 1,30). Το συμπέρασμα που η στήλη παρουσίασε στα τελευταία άρθρα της, ότι δηλαδή οι ΗΠΑ νικούν κατά κράτος την ΕΕ στον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο και ότι το δολάριο υπερισχύει του ευρώ ως μελλοντικό παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ενισχύεται και από την επίκαιρη απόρριψη των αποφάσεων της πρόσφατης συνόδου της ΕΕ από τις χρηματαγορές.
Συνοψίζοντας λοιπόν… Η παγκόσμια κρίση χρέους θα οδηγήσει σε μετοχοποίηση-ιδιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Με αυτόν τον τρόπο θα εισέρθει πραγματική και υγιής ρευστότητα στο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Σύστημα. Αυτή η πραγματική και υγιής ρευστότητα όμως, θα προέρθει από τις ΗΠΑ. Πως θα γίνει αυτό την στιγμή που και η οικονομία των ΗΠΑ βασανίζεται από τα προβλήματα της κρίσης χρέους; Με την άνοδο της τιμής του χρυσού που θα εξαφανίσει (λόγω των τεράστιων αποθεμάτων χρυσού που έχει στην κατοχή της η FED) τα ετήσια ελλείμματα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, το δολάριο ισχυροποιείται αυτόματα και καθίσταται το κυριότερο σε παγκόσμια κλίμακα αποταμιευτικό νόμισμα. 
Ουσιαστικά, αμέσως ή εμμέσως, βασικός μέτοχος της ΕΚΤ θα καταστεί η FED (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ). Στον ενδιάμεσο χρόνο του παραπάνω σχεδιασμού ή πολεμική σύρραξη που θα επανά-κατανείμει τα παγκόσμια ενεργειακά αποθέματα κυρίως στην Μέση Ανατολή προς όφελος των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει τις τιμές του πετρελαίου και θα ισχυροποιήσει έτι περαιτέρω το δολάριο, ενώ θα αναγορεύσει την λύση «FED Βασικός Μέτοχος στην ΕΚΤ» θελκτική και επιθυμητή λύση για τις κοινωνίες και την αστική τάξη της ΕΕ.
Και λοιπόν; Θα αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετος αναγνώστης, «εδώ στην Ελλάδα τι πρόκειται να γίνει;». Δεν χρειάζεται να...
ψάξουμε πολύ. Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ τα λέει όλα! Χρειάζονται επί πλέον μέτρα αξίας 25 δις ευρώ για το χρονικό διάστημα 2012-2015. Δηλαδή πέραν των περικοπών που προβλέπει το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ), πρέπει να υπάρξουν επί πλέον μέτρα αξίας όπως προαναφέρθηκε περίπου 25 δις ευρώ. Και όλα αυτά γιατί;
Γιατί η ύφεση είναι μεγαλύτερη από αυτή που προβλέφθηκε.
Και ποιος είχε κάνει την λάθος πρόβλεψη; Μα φυσικά οι ίδιοι, το ΔΝΤ και η ΕΕ.
Τι τους στοιχίζει αυτή η λάθος πρόβλεψη; Απολύτως τίποτε! Με ελαφριά καρδιά διατάζουν την υιοθέτηση και εφαρμογή νέων μέτρων.
Τι στοιχίζει όμως στους Έλληνες όλη αυτή η ιστορία; Τα λάθη και οι Παλινωδίες του ΔΝΤ και της ΕΕ…. Πόνο, Δάκρυα Εξαθλίωση και Δυστυχία. Η Ελλάδα σε επίπεδο αμοιβών και τρόπου ζωής μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε Κίνα.
Και ποιος φταίει για όλα αυτά; Η πρώτη και μεγαλύτερη απάτη! Το πολιτικό σύστημα.
Δηλαδή ο Γιάννης Αμοιρίδης, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Πιερίας, είναι ένας από τους υπεύθυνους φταίει για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας; Εδώ γελάει ο κάθε θλιμμένος.
Η αλήθεια και η πραγματικότητα όμως είναι παντελώς διαφορετική. Με απόλυτη ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου παίχθηκε εις βάρος του Ελληνικού Λαού η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Οι Έλληνες ψήφισαν την μία ημέρα Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες και την άλλη ημέρα βρέθηκαν με κυβέρνηση ακραίων νεοφιλελεύθερων. Ουσιαστικά εκεί βρίσκεται η ουσία του Ελληνικού Δημοσιονομικού Προβλήματος. Στον Γιώργο Παπανδρέου και στην υφιστάμενη ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Πυλώνας του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος, αλλά ταυτόχρονα και εξουσιαστές χωρίς αρχές. Έτοιμοι να συμβιβαστούν ακόμα και με τον διάβολο προκειμένου να αρπάξουν και να παραμείνουν στην εξουσία.
Μπροστά τους ένας γνωστός και δεδηλωμένος οπαδός του νεοφιλελευθερισμού, ο Α. Ανδριανόπουλος, μπορεί άνετα να θεωρηθεί μέλος του ΚΚΕ (μ-λ)!


http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Σχόλια

  1. Εμείς στο aboutnet διαδικτυακές υπηρεσίες Internet στην Ελλάδα ειδικεύονται στην κατασκευη ιστοσελίδων & κατασκευη eshop. Επικοινωνήστε μαζί μας για οικονομικές λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου