ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ "ΑΥΤΟΓΚΟΛ" ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ

Του Ν.Κ. Ζωντανού


Από όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιχειρούν να εμφανιστούν ως οι αυθεντικότεροι εκφραστές του «νέου εκσυγχρονισμού», διεκδικώντας να αναλάβουν την ηγεσία του Κινήματος, και μαζί με την πολιτική ευθύνη για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, και την επιστροφή στην εξουσία που… χάνεται με τις επόμενες εκλογές, η Άννα Διαμαντοπούλου έχει τα περισσότερα εχέγγυα για να το πραγματοποιήσει.
Μόνο που… Όπως και το 2007, τότε που βιάστηκε να εκδηλώσει τις προσωπικές φιλοδοξίες της για την ηγεσία, έθεσε υποψηφιότητα και εν συνεχεία την απέσυρε, για να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και να τον… ελέγχει την ίδια στιγμή, έτσι και σήμερα το «πολιτικό τέκνο» του Κώστα Σημίτη υπέπεσε σε ένα μοιραίο αυτογκόλ.
Πρώτη από όλους, βγήκε με άρθρο της και πρότεινε την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, ζητώντας να έχει ο σημερινός πρωθυπουργός την ευχέρεια να πραγματοποιήσει ανασχηματισμό, και να επιλέξει στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του, για να «τρέξουν» τη χώρα σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία.
Η λάθος ανάγνωση της πραγματικότητας από την Άννα Διαμαντοπούλου, έγκειται πρωτίστως στο γεγονός ότι ζητάει από τον Λουκά Παπαδήμο να γίνει… Μάριο Μόντι, σε μια χώρα που δεν έχει αντίστοιχη πολιτική κουλτούρα με την Ιταλία.
Η Ελλάδα, ειδικά σε φάση προχωρημένης κρίσης, όπως είναι η σημερινή, δεν μπορεί να κυβερνηθεί μόνο από τεχνοκράτες. Χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, και χωρίς πολιτικές παραστάσεις. Ειδικά όταν μιλάμε για τη χώρα στην οποία ανακαλύφτηκε η Δημοκρατία.
Η πρόταση Διαμαντοπούλου θα ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά… για άλλη χώρα. Και για μια άλλη εποχή. Επομένως, η μάχη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ μετράει ήδη, μια δεύτερη απώλεια, μετά το «σεντράρισμα» του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Σχόλια