ΠΟΙΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΝ

Γράφει ο Επιμηθέας


Με τον τίτλο «Εκβιασμός» η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στην κυριακάτικη έκδοση της, υποστηρίζει πως η Ελλάδα εκβιάζει την Ε.Ε. με τη δική της κατάρρευση και τις επιπτώσεις που πιθανόν να έχει αυτή, σε άλλες χώρες όπως στην Ιταλία και την Ισπανία.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: «Αυτό το σενάριο τρόμου έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι Ευρωπαίοι, όταν διαπραγματεύονται με τους Έλληνες, γι’ αυτό εκβιάζονται συνεχώς, όπως έγινε και στις διαπραγματεύσεις για παραίτηση των τραπεζών από μέρος των απαιτήσεών τους έναντι της Ελλάδας».
Ουσιαστικά το άρθρο  κτυπά το «καμπανάκι» στους Ευρωπαίους, ότι τα πράγματα γίνονται τώρα πολύ σοβαρά για την Ευρώπη. Προτρέπει την τρόικα να κινητοποιήσει επιτέλους τους Έλληνες να προβούν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά δεν θα έχει νόημα η χορήγηση νέων δανείων.
Και καταλήγει το δημοσίευμα: «Ο ελληνικός λαός είναι κατά πλειοψηφία πρόθυμος, οι πολιτικοί όχι. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να εκβιάζονται ή θα αυξήσουν οι ίδιοι την πίεση. Θα πρέπει να παύσουν να θεωρούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ταμπού και να τη χρησιμοποιήσουν ως απειλή προς την Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες με μεγάλη πλειοψηφία αντιτίθενται στην έξοδο της χώρας τους από την ΟΝΕ».
Το ερώτημα είναι ποιος εκβιάζει ποιόν. Γιατί όσο αφόρα την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικούς δεν είναι δυνατό να ισχύει αυτό. Και πώς να ισχύει άλλωστε, όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν τα αυτονόητα. Πως είναι δυνατόν να εκβιάζουν άλλους; Εδώ ταιριάζει απόλυτα η παροιμία: «φωνάζει ο κλέφτης…… συγγνώμη, ο Γερμανός ήθελα να πω …. »

Σχόλια