ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Γράφει ο Επιμηθέας


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Hans-Peter Friedrich (CSU)  συμβουλεύει την Ελλάδα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού SPIEGEL να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας απαιτεί μια ριζική αλλαγή στη ζώνη του ευρώ .
Συγκεκριμένα ο υπουργός και πολιτικός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU (εταίρος της κ. Μερκελ στην κυβέρνηση), δήλωσε πριν από την ψηφοφορία της Δευτέρας για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, στο κοινοβούλιο της Γερμανίας: « Εκτός της νομισματικής ένωσης οι πιθανότητες για την Ελλάδα, να ανασυγκροτηθεί και να γίνει ανταγωνιστική, είναι σίγουρα μεγαλύτερες από το αν μείνει στην ευρωζώνη...» τα καλύτερα δε τα άφησε τελευταία … ο Βαυαρός πολιτικός, ο οποίος είπε: « .. Δεν μιλώ, να πετάξουμε έξω την Ελλάδα, αλλά να δημιουργήσουμε κίνητρα τα οποία δεν θα μπορέσει να τα αρνηθεί»
Απλά ... και μας θέλουν έξω απο το Ευρώ, αλλά και δεν θέλουν να πάρουν και την ευθύνη πιθανής διάλυσης της Ευρωζώνης. Δυστυχώς αυτά  συμβαίνουν  όταν κανείς παίζει μόνος του στο "γήπεδο της Ευρώπης".

Σχόλια