ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ...

Από περασμένη Κυριακή η αλλαγή σκυτάλης στο ΠΑΣΟΚ οδεύει στην τελική ευθεία. Ο Ευ. Βενιζέλος ανακηρύχθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος μοναδικός υποψήφιος και το επόμενο στοίχημα είναι πόσοι φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, θα προσέρθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν τον νέο Πρόεδρο. Εξυπακούεται ότι όσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός που θα προσέλθουν στην κάλπη, τόσο θετικότερες θα είναι οι πρώτες εντυπώσεις.
Ο Ευ. Βενιζέλος αναλαμβάνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του, δεδομένων των δημοκοπικών αποτελεσμάτων, που δείχνουν σημάδια κατάρρευσης. Πιστωμένος με την επιτυχή έκβαση του κουρέματος του ελληνικού χρέους, θα είναι ο νέος ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης που ουσιαστικά καλείται να ξαναδώσει στο κόμμα την χαμένη του αίγλη και δυναμική, να ανασυγκροτήσει τον κομματικό μηχανισμό, και το σημαντικότερο να οριοθετήσει εν νέου την πολιτική του ταυτότητα.
Πολιτική ταυτότητα  που δεν πρέπει να είναι άλλη από αυτή της κεντροαριστεράς και του ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κινήματος, μακριά από νεοφιλελεύθερες επιρροές. Η συγκεκριμένη πολιτική  είναι μονόδρομος για να ξεπεράσει η χώρα την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. 
Σίγουρα είναι πρωτόγνωρο διότι κανείς άλλος πολιτικός ηγέτης δεν έχει βρεθεί, μεταπολιτευτικά, σε παρόμοια θέση. Ο Ευ. Βενιζέλος δεν επέλεξε να απορρίψει την πολιτική του προκατόχου του.
Αποδέχθηκε τη θέση του υπουργού Οικονομικών, λίγο πριν την καταστροφή, εν γνώσει των επιπτώσεων που θα είχε στην πολιτική πορεία του, αδιαφορώντας για το αν και πόσο θα του στοιχίσει, γιατί αυτό ήταν το συμφέρον της χώρας και της παράταξης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την ασκούμενη πολιτική.
Το γεγονός ότι στην ώρα της κρίσης έδωσε το «παρών», είναι και το σημαντικότερο πολιτικό κεφάλαιο που καταθέτει τώρα ως νέος ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης..
Η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι μεγάλη. Τα πεπραγμένα της προηγούμενης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, οι οικογενειακοί μικρόκοσμοι, τα θολά ιδεολογήματα και οι ανεύθυνοι χειρισμοί της οικονομικής κρίσης έφεραν το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την κοινωνική και πολιτική απαξίωση.
Απαλλαγμένος από πολιτικά βαρίδια και βλέποντας μπροστά ο κ. Ευ. Βενιζέλος έχει εκείνη την πολιτική οντότητα να οδηγήσει τη δημοκρατική παράταξη και τη χώρα μας σε απάνεμα λιμάνια. Η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ, σήμερα όσο ποτέ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

Σχόλια