ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Του Ρ. Κομνηνού


Το σημερινό πανηγυρικό κλίμα που μπορεί κανείς να εισπράξει, διαβάζοντας εφημερίδες και ακούγοντας ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ τα οποία ιστορικά και με συνέπεια στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, και την εμπέδωση της κυριαρχίας του στην εξουσία, εδράζεται σε μια αυτονόητη παρανόηση.
Οι περίπου 200.000 οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες με μοναδικό υποψήφιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ. Ψήφισαν τον νέο Πρόεδρό του. Και δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι, στο δρόμο προς τις κάλπες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα καταφέρει να παρασύρει μαζί του το ΠΑΣΟΚ, απεγκλωβίζοντάς το από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί.
Πιο πιθανό είναι, με βάση τις πιθανότητες και την πολιτική λογική, να συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ να εξελιχθεί για τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε βαρίδι που θα τον παρασύρει στον βυθό, και θα τον καθηλώσει.
Οι πολίτες που βρήκαν το κουράγιο να προσέλθουν χθες στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στέλνοντας το μήνυμα της στήριξης στον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, και της προσδοκίας για μια αλλαγή σελίδας την οποία έχει ανάγκη το Κίνημα, δεν σκοπεύουν να δώσουν μεγάλη περίοδο χάριτος.
Στην περίπτωση λοιπόν που ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποπέσει στο λάθος να προσπαθήσει να τηρήσει ισορροπίες, και να μοιράσει ρόλους σε στελέχη από τα παρελθόν, τα οποία δεν επιθυμεί να βλέπει μπροστά του ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ούτε όμως και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, το πιθανότερο είναι να μην αποφύγει το πολιτικό στραβοπάτημα.

Σχόλια

  1. "Νέα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ".... "να μην τρηρήσει ισορροπίες"... "να μη μοιράσει ρόλους"... (και μάσες;;;)
    Δύσκολα, βάζεις του ανθρώπου. Μα γι' αυτό ακριβώς τον ψήφισαν, τουλάχιστον όσων πασόκων χτες υποτροπίασε έντονα το αλτσχάϊμερ!
    Βόλεμα, υπάλληλίκι, δημόσιο, συμβάσεις, στήριξη διαπλοκής του τόπου, "πράσινη ανάπτυξη" και μίζενς -ντου κι από παντού...
    Μάλλον ο τίτλος του άρθρου σου έπρεπε να είναι "Τη συνέχεια του ύπνου τους ψήφισαν, όχι τον Βενιζέλο ή το ΠΑΣΟΚ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου