"ΜΕΤΩΠΟ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ;

Με τη δημοσίευσή του περί δημιουργίας ενός ‘μετώπου’ εναντίον του Ολάντ από 4 συντηρητικούς ηγέτες στην Ευρώπη, το περιοδικό "Der Spiegel" ήλθε να προσθέσει ένα νέο επεισόδιο στην προεκλογική εκστρατεία.
Η συνέχεια θα παιχθεί αύριο με τη συνάντηση των δημοσιογράφων του περιοδικού με τον Φρανσουά Ολάντ στα γραφεία του στο Παρίσι, η συνέντευξη θα δημοσιευθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Ηδη όμως ο σοσιαλιστής υποψήφιος, με μεγάλη ψυχραιμία, αντέδρασε χθες λέγοντας, ότι η πληροφορία αυτή περί ‘μετώπου’ των συντηρητικών δεν τον εντυπωσιάζει, καθότι εναπομένει στο γαλλικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του, χωρίς τον επηρρεασμό των ευρωπαίων ηγετών

Πρωτοστατεί η Μέρκελ στο μέτωπο;
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ταξίδι του στην Πολωνία την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, όπου πρόκειται να συναντήσει τον Πολωνό πρωθυπουργό, ενώ επίσης ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις 17 Μαρτίου στο Παρίσι, όλους τους σοσιαλιστές ευρωπαίους ηγέτες.
Οι συνεργάτες του υπήρξαν πιο επιθετικοί : «πρόκειται για μια πρωτοφανή στην ιστορία της Ευρώπης άσκηση πίεσης των συντηρητικών » λέει ο επικεφαλής της εκστρατείας του Πιέρ Μοσκοβίτσι.
«Είναι ανόητο να φαντάζεται ότι υπάρχει συνωμοσία των Ευρωπαίων εις βάρος του»
Η «φλεγματική» στάση του Φρανσουά Ολάντ, τελικά φαίνεται να κερδίζει την προτίμηση των Γάλλων αφού παραμένει στην πρώτη θέση σε όλες τις σφυγομετρήσεις.Τελευταία μάλιστα μεγαλώνει τη διαφορά με τον Νικολά Σαρκοζί φθάνοντας το 30,5% των προτιμήσεων έναντι 23% του αντιπάλου του.

Πηγή: DW
αντέκρουσε η εκπρόσωπος του Σαρκοζί, Ναταλί Κοσιούσκο- Μοριζέ.

Σχόλια