ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠHΣΗ ΤΗΣ VPRC

Η σημερινή έρευνα της VPRC που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα» και θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση, δείχνει για μια ακόμη φορά την δημοσκοπική κατάρρευση του δικομματισμού. Η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που γίνεται μετά την εκλογή Ε. Βενιζέλου ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ένα μήνα περίπου πριν από τις εθνικές εκλογές.
Για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2010, το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με την έρευνα του προηγούμενου μήνα και βρίσκεται στο 12,5% καταγράφοντας την θετική επίδραση της αλλαγής ηγεσίας του Κινήματος, ενώ συνεχίζεται  η πτώση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκεντρώνει μόλις 22,5%, πληρώνοντας  ακριβά (διαρροές-αποχωρήσεις) την συμμετοχή της στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.
Το κόμμα των Ανεξάρτητων Πολιτών του Πάνου Καμένου, με ποσοστό 11%, εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή, και μάλιστα με ικανό αριθμό βουλευτών με σκοπό να κάνει δύσκολο το έργο των δύο «μεγάλων» στην επόμενη βουλή.
Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας είναι και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, που συγκεντρώνει μόλις 3% και βρίσκεται στο όριο εισόδου του στην Βουλή, κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό για την Χρυσή Αυγή, που συγκεντρώνει το 3,5% και βρίσκεται με το «ένα πόδι» στην Βουλή.
Η Δημοκρατικής Αριστερά, που σε διάστημα τριών μηνών έκανε ένα δημοσκοπικό άλμα από το 8% στο 16%, υποχωρεί σήμερα στο 11,5%. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σταθερά στο 12,5% και 12% αντίστοιχα, σε διψήφια ποσοστά.
Τα άλλα κόμματα, που βάσει της δημοσκόπησης, δεν εισέρχονται στην Βουλή συγκεντρώνουν 2,5% οι Οικολόγοι, 2% η Δημοκρατική Συμμαχία, 1,5% το Άρμα των Πολιτών και 1,5% η ΑΝΤΑΡΣΙΑ .
Αυτό που αναδεικνύεται και από αυτή την έρευνα, δεν είναι άλλο, από το πόσο ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές και φυσικά κάνει εξαιρετικά δύσκολη οποιοδήποτε πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σχόλια