ΠΑΣΟΚ & ΝΔ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 45%

Μεγάλα προβλήματα φαίνεται πως  προκαλούν στις ηγεσίες των δύο "πρώην μεγάλων" κομμάτων  ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που τα εμφανίζουν να υπολείπονται κατά πολύ των ποσοστών τους και να μην έχουν τη δυναμική να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους οι οποίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να "πυροβολήσουν"στην κάλπη.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του expression-gr  η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στις 8-10   μονάδες,  με τη ΝΔ δύσκολα να πλησιάζει το 28% και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται γύρω στο 18%. Το άθροισμα των ποσοστών τους ενδεχομένως να μην ξεπεράσει καν το 45%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον φαίνεται να σταθεροποιείται  στην 3η θέση  και να αυξάνει τις δυνάμεις του. Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις πάντως συμφωνούν με την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει σε σταθερά υψηλά ποσοστά που τον δίνουν και δεύτερο κόμμα, με το ποσοστό να κυμαίνεται πάνω από το 14%.
Ακολουθεί, στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με το ποσοστό του να μην ξεπερνά το 9% και έπεται ο Π. Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Πολίτες με 6-8%..
Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη λογικά θα καταλάβει την   έκτη θέση με ποσοστό γύρω στο 6% ενώ ακολουθεί η  Χρυσή Αυγή που αντέχει  και βρίσκεται στο 4%.
ΛΑΟΣ και  Οικολόγοι Πράσινοι, δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή, με τις ίδιες περίπου πιθανότητες. Έκπληξη θα ήταν να ξεπεράσει το όριο του 3% η  ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ ανύπαρκτες πιθανότητες έχει η Δράση του Στέφανου Μάνου.
Ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι, πράγμα που κάνει τα διευθυντικά στελέχη των εταιρειών δημοσκοπήσεων να λένε ότι την Κυριακή, είτε θα καταρρεύσει η αξιοπιστία τους, είτε θα καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα με τη μορφή που έχει σήμερα.
Ενδεικτικό της κατάστασης, αναφέρει το newpost.gr, είναι και δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο οι Βρυξέλλες φοβούνται πως Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δεν θα συγκεντρώσουν τις ψήφους που χρειάζονται για να κάνουν μαζί κυβέρνηση, όπως φέρεται ότι σχεδιάζουν.
"Οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ – τα μεγάλα κόμματα που φέρονται να προχωρούν σε συνασπισμό – μπορεί είτε να μην πετύχουν από κοινού πλειοψηφία στη βουλή είτε να αποκτήσουν μία τόσο ισχνή πλειοψηφία που θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη στη διαχείρισή της την ήδη ευάλωτη κυβέρνηση" τονίζεται στο δημοσίευμα.
Την Κυριακή 6 Μαίου θα έχουμε την απάντηση και εμείς αλλά και "αυτοί".

Σχόλια