ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΩΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Κάλεσμα για ψήφο που θα δώσει τη δυνατότητα να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία θα δώσει τη μάχη για τη σωτηρία της κοινωνίας, ξεκινώντας από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των Μνημονίων απήυθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο την Κυριακή.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο τόνισε την ιστορικότητα και την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη να μπει φρένο στην καταστροφή της κοινωνίας, ανέδειξε την ευθύνη της Αριστεράς να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, αλλά και την πανευρωπαϊκή διάσταση που θα έχει η ανατροπή των συσχετισμών στην Ελλάδα. Επιτέθηκε στους συνεταίρους Βενιζέλο - Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι κατεβαίνουν στις εκλογές με κοινό πρόγραμμα, το Μνημόνιο ΙΙ.
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η πρότασή του απευθύνεται στις δυνάμεις της Αριστεράς, δήλωσε αισιόδοξος από τα μηνύματα που στέλνει η κοινωνία. “Απευθυνθήκαμε" είπε, "από την πρώτη στιγμή στο πολιτικό φάσμα από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ ως τα αριστερά της Αριστεράς, από τους αγωνιστές που δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους μέσα σε ένα ΠΑΣΟΚ μεταλλαγμένο σε ένα νεοφιλελεύθερο μνημονιακό κόμμα, έως τις δυνάμεις της “εξωκοινοβουλευτικής” αριστεράς". Η εναλλακτική πρόταση συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς γίνεται μια ιδέα πλειοψηφική, κερδίζει στη συνείδηση του λαού" είπε και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της διαπλοκής και οι συνέταιροι του Μνημονίου που “πανικόβλητοι” και “τρομοκρατημένοι” συντονίζουν τις δυνάμεις τους και “συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν, λοιδορούν, κάνουν ότι μπορούν προκειμένου αυτό το όνειρο για το λαό αλλά εφιάλτης για τους ίδιους, να μην γίνει πραγματικότητα”.

“Η δική μας κυβέρνηση", συνέχισε," η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα έχει στα υπουργικά έδρανα ακροδεξιούς όπως ο κ. Βορίδης ή ο κ. Γεωργιάδης, ούτε τη συμμετοχή του κ. Καρατζαφέρη".
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε το ΚΚΕ που όπως είπε, ψάχνει προσχήματα για να μην προχωρήσει σε συνεργασίες και μνημόνευσε την πολιτική συμμαχιών του Χαρίλαου Φλωράκη ενώ διάβασε και το σχετικό απόσπασμα από το 15ο συνέδριο του ΚΚΕ στο οποίο αναφέρεται με σαφήνεια ότι το ΚΚΕ επιδιώκει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα στοχεύει στην ανακούφιση του λαού. Ο Α. Τσίπρας πάντως δήλωσε κατηγορηματικά ότι αν ο λαός δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το “όπλο” της διερευνητικής εντολής για συγκρότηση κυβέρνησης, δεν θα το παραδώσει. “Θα το αξιοποιήσουμε προκειμένου να ανατραπεί η πορεία προς την καταστροφή, αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη τώρα” σημείωσε. “Πιστεύουμε ότι την επομένη των εκλογών ο λαός με την ψήφο το θα υποδείξει, θα αναγκάσει τις δυνάμεις της Αριστεράς σε μια κυβέρνηση που θα ανατρέψει την πορεία του λαού προς την δυστυχία”
Απαντώντας στη φιλολογία περί συμφωνίας με τον κόμμα του κ. Καμμένου, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για το “χάσμα” που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και αναφέρθηκε όχι μόνον στις σαφείς ιδεολογικές διαφορές αλλά και τις προγραμματικές αντιθέσεις, το κεντρικό ζητούμενο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για αναδιανομή του πλούτου που δεν υπάρχει στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του πρώην στελέχους της ΝΔ.

Σχόλια

  1. ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ, ΑΥΡΙΑΝΟΙ ...ΣΩΤΗΡΕΣ?

    ΠΟΤΕ!

    ΡΙΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου