Ν. ΚΟΝ ΜΠΕΤΙΤ: ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο βελγικό περιοδικό "Moustique" ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ δηλώνει: «Η λιτότητα που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα είναι φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο. Οι Έλληνες έχουν λίγες πιθανότητες να τα βγάλουν πέρα». Η συνέντευξη του Ντανιέλ Κον Μπεντίντ δημοσιεύεται στο πλαίσιο ρεπορτάζ του περιοδικού υπό τον τιτλο «Εδώ και δύο χρόνια, οι Έλληνες ζουν στον ρυθμό ακραίων προγραμμάτων λιτότητας. Στην Αθήνα, κάποιοι σκύβουν το κεφάλι ή επαναστατούν. Πορτραίτο μίας Αθήνας στα πρόθυρα της έκρηξης».
Ταλιμπάν όπως διευκρινίζει ο ίδος αποκαλεί τους ακραίους υπέρ-φιλελεύθερους «που επιβάλλουν μέτρα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες στους κατοίκους» και συνεχίζει «… τους χαρακτήρισα Ταλιμπάν, διότι έχουν μεγάλη δόση αναισθησίας».
Πάντως, πιστεύει πως αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα δεν προμηνύει αυτό που θα συμβεί σε όλη την Ευρώπη: «Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς ένα πρόγραμμα ανάκαμψης. Ο υπέρ-φιλελευθερισμός δεν θα νικήσει».
Στηυν ερώτηση, αν αυτή η ανάκαμψη είναι τελείως απούσα από την Ελλάδα, απαντά: «Προς το παρόν, ναι. Αλλά κάτι αρχίζει. Υπάρχει ένα κίνημα στην Ευρώπη για να εξισορροπηθεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Υπάρχουν 25 με 30 δισ. ευρώ διαθέσιμα για την ανάκαμψη, ένα είδος σχεδίου Μarshalll, σε συνεργασία με τους Έλληνες. Η διαδικασία θα είναι αρκετά αργή, αλλά νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία των Ελλήνων σε αυτήν. Πάντως, πολύ περισσότερο από ό,τι με τη λιτότητα, που τους επιβάλλεται τυφλά».
Τέλος απαντώντας στο ερώτημα γιατί υποστηρίζει την Ελλάδα με τόση θέρμη, απαντά πως δεν υποστηρίζει τους Έλληνες, αλλά μία ιδέα δικαιοσύνης: «Βρίσκω ότι ζητάνε το αδύνατο σε αυτήν τη χώρα. Όντως, υπήρξε πελατειακό σύστημα, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ως εθνικό άθλημα. Αλλά από την άλλη, η ΕΕ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δομές επίβλεψης, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ολισθήματα».

Πηγή στοιχείων: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

  1. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ Λ/Μ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ....

    ΛΟΙΠΟΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛOΓΕΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ

    ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου