ΔΑΠΑΝΗΡΗ & ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική τηλεόραση, μεταξύ άλλων υποστήριξε, πως μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή και δύσκολη όχι μόνο για την Ελλάδα  και συνέχισε, λέγοντας πως οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα πρέπει να δείξουν ότι θέλουν να παραμείνουν στη Ευρωζώνη, η οποία θα απαιτήσει από την Αθήνα να τηρήσει τους όρους του πακέτου διάσωσης .
Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί το θετικό σενάριο, όπου η Ελλάδα θέλει πραγματικά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. και υχόν έξοδος από την Ευρωζώνη, συμπλήρωσε.
Την ίδια ώρα, η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε τη στήριξή της στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαψεύδοντας δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ προτίθετο να σταματήσει τη στήριξη των αδύναμων ελληνικών τραπεζών που δεν έχουν ακόμη ανακεφαλαιοποιηθεί.
Η ροή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα διατηρείται, αφού, πέραν της πρόσβασης στην ΕKT, οι τράπεζες ήδη από τον Αύγουστο έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τον ELA.

Σχόλια