Η ΝΔ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ "ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Ο σχηματισμός κυβέρνησης και όχι η προσφυγή σε νέα εκλογική αναμέτρηση φαίνεται πως αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, επικαλούμενοι πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία.
Συγκεκριμένα, από τη Συγγρού έγινε γνωστό ότι η ΝΔ θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και δεν είναι στις προτεραιότητές της να ζητήσει άμεσα νέες εκλογές.
«Η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ» λένε οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και προσθέτουν ότι «πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία να δείξουμε ευθύνη και να διερευνήσουμε αν μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή που θα πάρει απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχουν εισηγήσεις στο επιτελείο του προέδρου του κόμματος ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών ωστόσο φαίνεται ότι προς το παρόν απορρίπτονται.
Μιλώντας στο Mega o Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα», ενώ πρόσθεσε: «Θεωρώ σημαντικά τρία πράγματα για τη χώρα: πρώτον σταθερότητα, δεύτερον να έχει ισχυρή φωνή, ακόμη και χορωδιακή, τρίτον να μην κινδυνεύσει η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη».
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Mega, και η Ιπποκράτους δεν επιθυμεί νέα προσφυγή στις κάλπες.
Κατά τις πληροφορίες αυτές, το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και γι' αυτό θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα, για να δει ποια κόμματα μπαίνουν τελικά στη Βουλή.

Σχόλια