ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εκτροχιάστηκαν τα έσοδα του δημοσίου εξ αιτίας της ακυβερνησίας άλλα και της ανευθυνότατας του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Εξοργιστικά είναι τα στοιχεία για τα έσοδα του πρώτου 15νθημέρου του Μαΐου, αφού πλησιάζουν στο να σπάσουν ρεκόρ δεκαετίας και να οδηγήσουν τον κρατικό μηχανισμό οριακά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!
Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15νθημερο) είναι μειωμένα κατά 15% και αν δεν ληφθούν μέτρα είναι πολύ πιθανό η μείωση αυτή να φτάσει και το 50% στο τέλος του μήνα.
Είναι προφανές ότι η μείωση των εσόδων το Μάιο είναι αποτέλεσμα κυρίως συγκεκριμένων αποφάσεων της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας που μετέφερε έσοδα στο μέλλον για καθαρά προεκλογικούς λόγους.
Το υπουργείο Οικονομικών «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου λέγοντας ότι έχουν ουσιαστικά εχουν παραλύσει οι φορολογικοί μηχανισμοί του κράτους. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν μεταφέρθηκαν μια σειρά από σημαντικά δημόσια έσοδα, με ευθύνη της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών στο μέλλον,   λόγω εκλογικών σκοπιμοτήτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όλων των φυσικών προσώπων στις 15 Ιουνίου. Η συγκεκριμένη μεταφορά έχει στερήσει από το δημόσιο ταμείο τους μήνες Απρίλιο και το Μάιο ποσό άνω των 300 εκατ. ευρώ. Ο λόγος ήταν προφανής, για να μην βρεθούν οι φορολογούμενοι αντιμέτωποι πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου με τα τσουχτερά εκκαθαριστικά λόγω των νέων φορολογιών.
Επίσης και η αποστολή του ΕΤΑΚ 2009 και ΦΑΠ 2010 και 2011 μεταφέρθηκαν και αυτά για μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τελικά αποφασίστηκε η ταχυδρόμηση τους μόλις χθες και υπό βάρος της κατάρρευσης των φορολογικών εσόδων.
Να μην ξεχάσουμε επίσης ότι από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε αποφασιστεί να μην βεβαιωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ η πρώτη δόση του χαρατσιού στα ακίνητα.

Σχόλια