ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΜΟΝΗ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος στην τελευταία του  ομιλία στην Αθήνα επανέλαβε και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να αναδείξει  το ΠαΣοΚ σε πρώτο κόμμα, ώστε να είναι σε θέση να διαδραματίσει το ρόλο του εγγυητή και καταλύτη των εξελίξεων και τόνισε: «Ελληνικέ λαέ, την Κυριακή κρίνονται όλα. Η μοίρα του λαού μας, η παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ».
«Η μόνη θετική και αισιόδοξη πρόταση είναι αυτή του ΠαΣοΚ για υπέρβαση του μνημονίου σε τρία χρόνια», είπε για να προσθέσει ότι «δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε να στηρίξουμε τους νέους, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, να οργανώσουμε το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο».
Ο κ. Βενιζέλος συνέχιζε με ιδιαίτερη δριμύτητα τις   επιθέσεις του στη ΝΔ και τον κ. Αντ.Σαμαρά λέγοντας: «οι άνθρωποι που δραπέτευσαν το 2009 έχουν το θράσος να ζητούν αυτοδυναμία το 2012!».
«Ποια κυβέρνηση μπορεί μαζί με τον Φρ. Ολάντ να σταθεί απέναντι στους συντηρητικούς ομογάλακτους αδελφούς του κ. Σαμαρά;» είπε ο κ. Βενιζέλος.
Χτυπώντας δε ένα από τα βασικά επιχειρήματα του κ. Σαμαρά, περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από αυτόν που κρύφτηκε από πίσω μου».
«Ο λαός θέλει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που διαπραγματεύεται στο γήπεδο και όχι στα αποδυτήρια» πρόσθεσε.
Σε μια τελευταία προσπάθεια συσπείρωσης ο κ. Βενιζέλος προέτρεψε: «Δώστε ηχηρή απάντηση στους αλαζόνες που πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν ΠαΣοΚ στη θέση του ΠαΣοΚ. Δώστε ηχηρή απάντηση στους ανιστόρητους που νομίζουν ότι 'τελειώνουν' με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».
Τόνισε δε ότι «κάνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι το ΠαΣοΚ είναι κολλημένο στην καρέκλα της εξουσία» για να προσθέσει ότι «το ΠαΣοΚ δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι οποιουδήποτε. Είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη!».
τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος.
«Μας εκφράζει η ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου 'ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά'»
Σχολιάζοντας την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Από εδώ φωνάζουμε όλοι μαζί ΟΧΙ στην είσοδο στη Βουλή των οπαδών του φασισμού και του ναζισμού».
Αναφερθείς στο θέμα των παράνομων μεταναστών επισήμανε: «Ασφάλεια στους πολίτες, αξιοπρεπή μεταχείριση στους μη νόμιμους μετανάστες».
Από το στόχαστρο του κ. Βενιζέλου δεν θα μπορούσε να ξεφύγει   ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «αυτά που που λέει μας οδηγούν ακαριαία έξω από το ευρώ, στην απομόνωση, στη φτώχεια».



Σχόλια