ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...

Με ομιλία στην ακριτική Αλεξανδρούπολη ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Αντώνης Σαμαράς, επιλογή με ισχυρό συμβολισμό, για να δείξει ότι είναι κοντά στους ακρίτες και να στείλει το μήνυμα στους κατοίκους των αστικών κέντρων ότι στην κορυφή της ατζέντας της ΝΔ παραμένει το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.
«Θα προχωρήσουμε σε άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο κ. Σαμαράς και δεσμεύθηκε εκ νέου ότι η ΝΔ θα καταργήσει αμέσως τον νόμο Ραγκούση γιατί «δεν σηκώνει η Ελλάδα γεγονότα σαν την Υπατεία».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα σενάρια συγκυβέρνησης λέγοντας: «Κάποιοι πιέζουν να 'συγκυβερνήσουμε' με το ΠαΣοΚ. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε! Και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια 'συγκυβέρνηση'! Συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠαΣοΚ, για να 'πέσει στα μαλακά'.
Συμφέρει ακόμη τη διαπλοκή. Τα εξωθεσμικά κέντρα. Γιατί μια αδύναμη κυβέρνηση δύο κομμάτων μπορούν ευκολότερα να την ελέγχουν. Να την πιέζουν. Να την εκβιάζουν. Αλλά τον ελληνικό λαό δεν τον συμφέρει. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Και αν δεν πάρουμε ισχυρή εντολή θα προκύψει αστάθεια. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠαΣοΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι των αδυναμιών του ΠαΣοΚ».
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν πολιτική σταθερότητα και να δώσουν εντολή να αλλάξουν όλα. «Αλλά με σταθερότητα. Χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση. Κινδυνεύουν τα πάντα!»
O πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση  κατά του ΠαΣοΚ λέγοντας τ μεταξύ άλλων: «Ήταν γενναιόδωροι στις υποσχέσεις, ήταν αδίστακτοι στις περικοπές και τους έπιασαν οι 'τσιγγουνιές', όταν πρόκειται να γίνουν κάποιες στοιχειώδεις επανορθώσεις. Δεν δέχεται ούτε αποκατάσταση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Εκτός από λαϊκίστικο, το ΠαΣοΚ είναι και ανάλγητο».
Δεν άφησε έξω από το στόχαστρο και την Αριστερά,για την οποία είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ενδιαφέρεται να πει τίποτε, απλώς καταγγέλλει. Θέλει να γκρεμίσει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να κτίσει τίποτε και παίζει επικίνδυνα παιγνίδια με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Άλλοι δεν τη θέλουν καθόλου την Ευρώπη. Άλλοι λένε πως τη θέλουν. Οι περισσότεροι έτσι κι αλλιώς την τορπιλίζουν…».
Τέλος εξαπέλυσε επίθεση  και κατά των μικρότερων κομμάτων με αιχμή τους Ανεξάρτητους Έλληνες δηλώνοντας: «Υπάρχουν μικρά κόμματα που δεν είναι αριστερά, αλλά τα ίδια λένε και τα ίδια κάνουν και τώρα, μάλιστα θέλουν να συνεργαστούν με την Αριστερά….» .

Σχόλια