"ΑΙ ΧΑΣΟΥ" BILD ...


Όλοι γνωρίζαμε  το επίπεδο της λαϊκιστικής γερμανικής εφημερίδας Bild, άλλα ότι θα έφτανε σε τόσο χαμηλό  επίπεδο αυτό δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Μόλις χθες γράφαμε για το ατόπημα  του Α. Σαμαρά να δώσει συνέντευξη σε μια τέτοιου είδους εφημερίδα. Δυστυχώς σήμερα δικαιωνόμαστε και  βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο "υποδέχονται" στην Γερμανία τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μιας χώρας που βρίσκεται στην Ε.Ε. που υποτίθεται πως είμαστε εταίροι και θέλουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα μας. Θα μου πείτε εκφράζει η Bild την σημερινή γερμανική πολιτική σκηνή, δυστυχώς γνωρίζοντας τα πράγματα και με "βαριά καρδιά" θα πούμε απερίφραστα "ναι".
Η εφημερίδα Bild σε μια προσπάθεια να εξευτελίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και ζητάει από τον κ. Σαμαρά να την υπογράψει!
Αφού στην αρχή αναφέρει τα στοιχεία του Α. Σαμαρά καλεί τον Έλληνας πρωθυπουργό να δεσμευθεί ότι:
 - "Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά"
- "Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο"
- "Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει"
Αφορμή για το νέο προκλητικό δημοσίευμα αποτέλεσε η προσωπική υπόσχεση και εγγύηση που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεντεύξεις του σε γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά.
Στο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που σχολίαζαν ότι ο κ. Σαμαράς δεν έπρεπε να δώσει συνέντευξη στη Bild.

Διαβαστε εδώ το γερμανικό δημοσίευμα

Σχόλια