ΠΙΘΑΝΟ "ΒΕΤΟ" ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ

Υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, ο Μίχαελ Φουκς, προειδοποίησε πως η Γερμανία θα ασκήσει το "βέτο" της σε μια νέα ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα, αν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα δεν προχωρήσουν αρκετά γρήγορα, σε μια συνέντευξη που θα δημοσιοποιηθεί αύριο, Δευτέρα.
Αν η Γερμανία πεισθεί πως η Ελλάδα "δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας του βέτο" είπε ο Φουκς, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών συντηρητικών (CDU και το βαυαρικό παρακλάδι του, CSU), στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Η Γερμανία "έχει φθάσει στα όριά της" πρόσθεσε. Και συνέχισε: "ακόμα κι αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο (στο θέμα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων), αυτό δεν αρκεί για ένα νέο πακέτο βοήθειας. Η Γερμανία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το αποδεχθεί".
Η Γερμανία, πρώτη οικονομία στην Ευρώπη και εκείνη που εισφέρει τα περισσότερα στο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, περιμένει όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι της, στα μέσα Σεπτεμβρίου, την έκθεση των ειδικών του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το οικονομικό πρόγραμμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Η έκθεση αυτή θα καθορίσει το κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, του δανείου που προβλέπεται στο πλαίσιο του δεύτερου σχεδίου βοήθειας, μέσα σε δύο χρόνια, που υιοθετήθηκε τον Φεβρουάριο.
express.gr

Σχόλια