ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ ...

Ένας ακόμη γνωστός οικονομολόγος ο ιδρυτής της Strategy Economics Matthew Lynn με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι, η  ευρωζώνη βρίσκεται σε χάος και το ευρώ δεν είναι πλέον λειτουργικό,
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το ευρώ έχει ήδη πεθάνει. Πλέον δεν ανταποκρίνεται στα περισσότερα κριτήρια μίας λειτουργικής μορφής χρήματος» αναφέρει σε έκθεσή του. Θεωρεί ότι οι όποιες προσπάθειες από τους πολιτικούς της ευρωζώνης είναι άνευ σημασίας καθώς το ευρώ έχει ήδη μετατραπεί σε «νόμισμα ζόμπι».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του εξηγεί ότι χώρες δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το ενιαίο νόμισμα για εισαγωγές, γεγονός που συνεπάγεται ότι πλέον το ευρώ δεν είναι λειτουργικό. «Υπάρχουν αναφορές ότι οι trader πετρελαίου δεν θέλουν να προμηθεύουν πελάτες τους στην Ελλάδα» αναφέρει ο Lynn και εξηγεί: «Γιατί όχι; Επειδή σε έξι μήνες όταν θα πρέπει να γίνει και η αποπληρωμή τους μπορεί να μην πληρωθούν στο νόμισμα με το οποίο έγινε η συμφωνία, αλλά με κάποιο άλλο που θα έχει σημαντικά χαμηλότερη αξία»
Ο Matthew Lynn πιστεύει ει ότι οι πλούσιοι Ευρωπαίοι επενδυτές τρέπονται πλέον σε φυγή από το ευρώ σε επενδυτικές οάσεις ασφαλείας όπως για παράδειγμα  η βρετανική αγορά ακινήτων και επισημαίνει ότι στην ευρωζώνη το εμπόριο έχει παγώσει, οι επενδύσεις έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον, η παραγωγή μειώνεται και η ανεργία αυξάνεται.
Τέλος ο ιδρυτής της Strategy Economics  προτείνει στην Ε.Ε.  ότι θα πρέπει να δοθεί στα κράτη της περιφέρειας η δυνατότητα εξόδου από την ευρωζώνη.

Σχόλια