ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στην πρόβλεψη ότι τα μέτρα είναι δύσκολο να βγουν προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας. Ο κ. Βενιζέλος επικεντρώθηκε στην ύφεση που θα προκαλέσουν τα νέα μέτρα και εξέφρασε την άποψη πως γι’ αυτό το λόγο, πιθανώς να χρειαστούν περισσότερα από 11,5 δισ. ευρώ.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως οι υπεύθυνοι της διαπραγμάτευσης δεν αναλαμβάνουν το στοιχειώδες ρίσκο και έτσι ελπίζουμε περισσότερο στις φιλικές διαθέσεις των εταίρων μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς πρέπει να  πιέσει προς την Ευρώπη για  ελάφρυνση των υποχρεώσεων της  χώρας.
Παράλληλα, στενοί του  συνεργάτες, μετά το τέλος της  εν λόγω συνεδρίασης, σημείωναν  πως με τα συγκεκριμένα μέτρα  η ύφεση στην Ελλάδα θα διαρκέσει  μέχρι το 2016 και ως εκ τούτου  η κυβέρνηση, ακόμα και στην  περίπτωση που αντέξει ολόκληρη  την τετραετία, θα είναι υφεσιακή.
Άφησε δε να εννοηθεί πως έχει ευθύνη η Νέα Δημοκρατία που κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Βενιζέλος  αντιπρότεινε το γνωστό πακέτο που  προωθεί αντιμετώπισης της κρίσης, που περιλαμβάνει τρεις άξονες: παράταση του δημοσιονομικού προγράμματος, αντιμετώπιση της ύφεσης και έμφαση στον τραπεζικό  τομέα.
Αναφέρθηκε επίσης στις εκλογές της Γερμανίας, οι οποίες ενδεχομένως να βάλουν περεταίρω εμπόδια στις διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας τη χρονιά «αντισυμβατική».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι το πακέτο αυτό θα το θέσει εκ νέου υπόψη στη συνάντηση των αρχηγών την Τρίτη. Διαβεβαίωσε δε, την Οργανωτική Γραμματεία ότι τα μέτρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ότι προς το παρόν υπάρχει μόνο το περίγραμμα.
Σε ό,τι  αφορά τα εσωκομματικά, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι υπεύθυνοι του  κόμματος σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, τα ονόματα των νέων επιστημόνων  που θα απαρτίζουν ειδική επιτροπή παραγωγής πολιτικής. Αναφορικά με αυτό ο κ. Βενιζέλος είπε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει την νέα γενιά τεχνοκρατών.
Στη συνεδρίαση το κλίμα για τα προβεβλημένα στελέχη που διαφωνούν με συγκεκριμένες επιλογές του προέδρου ήταν ιδιαίτερα αρνητικό. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως ο ίδιος θέλησε πρώτα στρατηγικό σχέδιο και μετά λήψη μέτρων και όχι το αντίστροφο.
Πηγή: protothema.gr

Σχόλια