Νέα μέτρα ... ο εμπαιγμός του Ελληνικού λαού συνεχίζεται ...

Δυστυχώς ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού δεν έχει τέλος. Αφού άφησαν στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας" τις προεκλογικές δεσμεύεις τους, οι τρείς εταίροι της συγκυβέρνησης έρχονται με τις προσταγές της τρόικας, να ισοπεδώσουν - για ακόμη φόρα και σίγουρα όχι η τελευταία - τους πολίτες αυτής της χώρας με ένα και μοναδικό σκοπό να σώσουν την Ευρώπη (όπως αυτήν την οραματίζονται οι Γερμανοί και οι σύμμαχοι αυτών...), θυσιάζοντας το παρών και το μέλλον αυτού του τόπου.
 
Σήμερα λοιπόν έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα πραγματικά μέτρα που όχι μόνο είναι οριζόντια άλλα ουσιαστικά οδηγούν σε αυτοκτονία τυπικά και ουσιαστικά το τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Μετά το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα αφορολόγητα για τα τέκνα των ελεύθερων επαγγελματιών καταργείται όπως όλα δείχνουν και το επιπλέον αφορολόγητο που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για κάθε παιδί.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι όμως έχουν να χάσουν ακόμη περισσότερα από την αλλαγή στις κλίμακες φόρου.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι για εισοδήματα από 5.000 ως και 12.000 ο φόρος μένει στο 10%. Για τα εισοδήματα μέχρι τις 16.000 ευρώ ο φόρος θα είναι στο 18%, όμως για τα εισοδήματα από τις 16.000 μέχρι και τις 26.000 ευρώ ο φόρος ανεβαίνει από το 25% στο 35%, κλέβοντας από την τσέπη μισθωτών και συνταξιούχων, ουσιαστικά της πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών μεγάλα ποσά.
Σε ότι αφορά στην παρακράτηση φόρου σημαντική θα είναι επίσης η επιβάρυνση, καθώς από το 20% πάει στο 25%, “κλέβοντας” έτσι ένα μεγάλο ποσό από την τσέπη του κάθε εργαζόμενου.
Παράλληλα για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που ασκούν ατομική δραστηριότητα η φορολόγηση πάει στο 35% από το πρώτο ευρώ.
Για όλους τους αγρότες μάλιστα σχεδιάζεται αυτοτελής φορολόγηση στο 6% από το πρώτο μάλιστα ευρώ. Ταυτόχρονα όμως μειώνεται και η επιστροφή του ΦΠΑ από το 11% στο 6%.
Στις αυξήσεις περιλαμβάνεται επίσης η νέα φορολόγηση με 15% από 10% των καταθέσεων.
Αύξηση προβλέπεται στη φορολόγηση των ΕΠΕ των ομόρρυθμων και των ετερόρρυθμων από το 20% στο 35%.
Για τις ΑΕ μειώνεται από το 20% στο 19% ο φόρος για τα αδιανέμητα κέρδη και από το 25% στο 19% ο φόρος των μερισμάτων.
Μαζί με όλα αυτά έρχονται και έμμεσοι φόροι σε υγραέριο και τσιγάρα που θα αυξήσουν την ... αιμορραγία στην τσέπη εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών.
Συγκεκριμένα προωθείται  η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο υγραέριο και το πετρέλαιο κίνησης. Με λίγα λόγια αυξάνεται ο ΕΦΚ του υγραερίου από 0,20 ευρώ στα 0,33 ευρώ, πάει δηλαδή στο 65% και έτσι η ουσιαστική επιβάρυνση για το υγραέριο κίνησης θα είναι 16 λεπτά!
Παράλληλα έρχονται αυξήσεις των έμμεσων φόρων και στα τσιγάρα. Ο πάγιος φόρος αυξάνεται στα 80 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα και στα 115 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα ο ελάχιστος φόρος κατανάλωσης.
Έτσι αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ οι τιμές των λεγόμενων φθηνών τσιγάρων, ενώ θα μειωθεί αισθητά η τιμή των ακριβών τσιγάρων, καθώς όλα δείχνουν ότι θα μειωθεί στο 20% ο αναλογικός φόρος.
Τα παραπάνω μέτρα  έρχονται να προστεθούν στα ήδη γνωστά που περιλαμβάνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, τις ΔΕΚΟ, τις μειώσεις και τις εισφορές στις συντάξεις.

Πηγή στοιχείων newsit.gr / σχολιασμός Επιμηθέα

Σχόλια