Ο ΝΤ. ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα έκανε ο συμπροεδρεύων των Ευρωπαίων Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, στην συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο «για την κατάσταση της ένωσης». 
Επέκρινε  τις προτάσεις της Κομισιόν για την αποκαλούμενη «ευελιξασφάλεια» όπως λέγεται στην κοινοτική διάλεκτο, δηλαδή την επιβολή ευέλικτων εργασιακών σχέσεων με νομικές ρήτρες που παρέχουν σχετική ασφάλεια στον εργαζόμενο. Πάνω απ όλα η Ελλάδα χρειάζεται ειλικρίνεια, ανέφερε ο Γαλλογερμανός πολιτικός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν:
«Να είμαστε ειλικρινείς και σοβαροί. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για την Ελλάδα. Πρέπει να βρούμε και περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα. Σήμερα μία Ελληνίδα που δουλεύει στο σούπερ-μάρκετ μπορεί να παίρνει μισθό 150 ευρώ, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η ακροδεξιά πηγαίνει στις οικογένειες πόρτα-πόρτα και μοιράζει λεφτά, σαν τους ισλαμιστές. Σε μία τέτοια κρίση η ΕΕ θα έπρεπε να ιδρύσει ένα κοινωνικό ταμείο, ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να στραφούν και πάλι προς την Ευρώπη, γιατί αλλιώς θα δείτε στην Ελλάδα όλο και περισσότερο εξτρεμισμό, όλο και περισσότερο φασισμό».
Ακολούθησε ένας πρωτότυπος διάλογος, όταν ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ δέχθηκε ερώτηση σε έντονο ύφος από τον Κόμη του Ντάρτμουθ ή κατά κόσμο Ουίλιαμ Ντάρτμουθ, ευρωβουλευτή του βρετανικού «Κόμματος της Ανεξαρτησίας»:


«Κύριε Κον Μπεντίτ, γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι ο φεντεραλισμός και η σπατάλη του κοινοτικού προϋπολογισμού δεν θεραπεύουν την ευρωπαϊκή ασθένεια, αλλά είναι η αιτία της ευρωπαϊκής ασθένειας. Γιατί δεν μπορείτε να το καταλάβετε;» ρωτάει ο κόμης του Ντάρτμουθ.
Και η απάντηση: «Κύριε κόμη, γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι η εποχή της κομητείας έχει περάσει; Μπορείτε να γράφετε ποιήματα για αυτό, μπορείτε να στενοχωριέστε γι αυτό, αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου. Γιατί δεν μπορείτε να την καταλάβετε κύριε κόμη;»
Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια