ΕΙΚΟΝΙΚΗ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ"

Η κακή τρόικα και η καλή Μέρκελ" είναι ο τίτλος της νέας οπερέτας που τις τελευταίες μέρες παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο βελτίωσε την ελληνική θέση απομακρύνοντας το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Οι τροϊκανοί, όμως, δεν δείχνουν την ίδια κατανόηση. Γι' αυτό, αιφνιδιασμένοι, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θέτουν "κόκκινες γραμμές": όχι απολύσεις στο Δημόσιο, όχι διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Πρόκειται για εικονική "διαπραγμάτευση", που στόχο έχει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Οι τροϊκανοί λειτουργούν σε συνεννόηση με τη Μέρκελ και μαζί με την κυβέρνηση Σαμαρά προωθούν τους στόχους του Μνημονίου παράλληλα με τις ιδιωτικοποιήσεις. Επ' αυτού η Μέρκελ ήταν σαφής, παρόντος του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος κατάπιε τη γλώσσα του κάνοντας αυτοκριτική για το αντιμνημονιακό παρελθόν του.
Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή των πιστωτών. Βασική προϋπόθεση για την περιβόητη επιμήκυνση και το όποιο νέο "κούρεμα". Όσα θα δώσουν θέλουν να τα έχουν διασφαλίσει εμπραγμάτως. Γι' αυτό χθες ανακοινώθηκε η επίσπευση της πώλησης του ΟΠΑΠ μέσα στον Οκτώβριο. Έρχεται η σειρά των ΕΛΠΕ και του φυσικού αερίου. Πρόκειται για εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων που είναι κερδοφόρες και ιδιαιτέρως αυτές του ενεργειακού τομέα είναι στρατηγικής σημασίας για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.
Η τρόικα εσωτερικού συμπράττει στο ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και κοινωνικών δικαιωμάτων στήνοντας παράσταση με πυροτεχνήματα, όπως οι αλλεπάλληλες συσκέψεις "αντίστασης" των πολιτικών αρχηγών, ώστε να παραπλανηθούν οι πολίτες και να πειστούν ότι η εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων συνιστά "ισοδύναμα μέτρα" προκειμένου να διασωθεί κάτι από τις συντάξεις.
Τα μέτρα έχουν προαποφασιστεί. Οι περιβόητες "κόκκινες γραμμές", που αφορούν δήθεν τις απολύσεις στο Δημόσιο και τα εργασιακά, είναι ασκήσεις επικοινωνιακής τακτικής. Η "διαπραγμάτευση" - οπερέτα θα ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup του Οκτωβρίου, ώστε να έχουν ικανοποιηθεί όλοι οι όροι της τρόικας που έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση και να εκταμιευθεί η περιβόητη δόση του δανείου των 31,5 δισ. ευρώ. Μέχρι τότε μπορεί να επιχειρηθούν οι γνωστοί εκβιασμοί πως χρεωκοπεί το Δημόσιο, ώστε να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη.
Ήταν μια καλή μέρα χθες, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναφερόμενος στις συνομιλίες του με την τρόικα. Σε διαφορετικό ρόλο Βενιζέλος και Κουβέλης, κρύβονταν πίσω από το δάχτυλό τους. Κυριακή, κοντή γιορτή...
avgi.gr

Σχόλια