Ελλάδα 11 Οκτωβρίου 2012 – Θεσμοθέτηση του φόρου στο Χάροντα

Γράφει η Θέτις
 
 
«Στην Ελληνική μυθολογία, ο Χάροντας ήταν ο πορθμέας του Άδη. Μετέφερε με τη βάρκα του, τους πρόσφατα αποθανόντες από τη μια όχθη του ποταμού Αχέροντα στην άλλη, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία βρισκόταν η είσοδος του Άδη. Οι νεκροί έπρεπε οπωσδήποτε να πληρώσουν στον Χάροντα έναν οβολό για τα ναύλα. Γι' αυτό στην αρχαία Ελλάδα τοποθετούσαν πάντα έναν οβολό κάτω από τη γλώσσα των νεκρών σωμάτων πριν τα ενταφιάσουν, για να έχει να πληρώσει ο νεκρός το Χάροντα. Οι άποροι και όσοι δεν είχαν φίλους παρέμεναν για πάντα στην όχθη του ποταμού.
Αξιοσημείωτο δε είναι, ότι στο έργο του Λουκιανού, Νεκρικοί Διάλογοι, ο κυνικός φιλόσοφος Μένιππος αναφέρεται ως ο μόνος που διέσχισε ποτέ τον Αχέροντα χωρίς να πληρώσει τον οβολό στο Χάρο - αφού δεν είχε. Στο διάλογο αυτόν εμφανίζεται για πρώτη φορά και η ρήση "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" (δεν μπορείς να πάρεις από αυτόν που δεν έχει).»
Δεν ξέρω αν η ερμηνευτική εγκύκλιος του αρμόδιου Υπουργείου θα έχει αναδρομική ισχύ ή τι θα αναφέρει σχετικά με αυτούς που δεν θα έχουν να πληρώσουν τον «οβολό». Θα φτιάξουν πολλά νεκροτομεία, θα κάνουν εμπόριο οργάνων ή θα τους πουλάνε για πειράματα σε ευαγή Ιδρύματα;
Το σίγουρο όμως είναι ότι το φορολογικό σύστημα αντί να εκσυγχρονίζεται …οπισθοδρομεί. Αφού φορολόγησαν ότι κινητό και ακίνητο υπήρχε τώρα περνάνε στα άυλα: γάμοι, διαζύγια, κηδείες κ.λπ.
Τα άυλα τώρα αν τα συνδυάσεις με την έναρξη ενός νέου γύρου είσπραξης φόρων βγαλμένων από την Ελληνική Μυθολογία (όπως ο παραπάνω) πολύ φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε κάποια στιγμή να πληρώνει η Αθήνα ως τιμωρία, φόρο αίματος στη Γερμανία και στις υπόλοιπες δανείστριες χώρες (γιατί τίποτα άλλο δεν θα έχουμε) όπως οι Αθηναίοι πλήρωναν στο Μίνωα στέλνοντας κάθε χρόνο εφτά νέους και εφτά νέες για τροφή στο Μινώταυρο.
Για να μην γίνει λοιπόν το τέλος όλων μας αργό και βασανιστικό:
Σύνταγμα της Ελλάδας - Τμήμα Δ': Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120 παρ. 4
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Σχόλια