Στο 140% του ΑΕΠ το 2020;

Σε χθεσινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag προαναγγέλλει ότι έχουν επιδεινωθεί τα στοιχεία της μακροπρόθεσμης πρόγνωσης για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να αυξηθεί το χρέος της το 2020 στο 140% του ΑΕΠ αντί 120% που είναι ο στόχος των δανειστών της, επισημαίνει η εφημερίδα, επικαλούμενη «διαπραγματευτικούς κύκλους». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παραμένει ανοιχτό το πώς θα διαχειριστούν η Τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση τις νέες προγνώσεις. Οι ιδέες που εξετάζονται είναι πολλές σημειώνει η Welt am Sonntag: «Από την μετάθεση των στόχων μέχρι ακόμη και την διαγραφή τους». Και οι δύο ιδέες αποτελούν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δανειστών, ενώ οι Έλληνες ζητούν από τους «διασώστες» παραχωρήσεις, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.
Επίσης το στέλεχος της ΕΚΤ Γιορτγκ Άσμουσεν δεν διακρίνει καμία δυνατότητα να ικανοποιηθεί το αίτημα ου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild am Sonntag ο γερμανός πρώην υφυπουργός Οικονομικών δηλώνει: «Δεν μπορούμε ούτε να παρατείνουμε τις προθεσμίες των ελληνικών ομολόγων ούτε να μειώσουμε τα επιτόκια. Το ένα και το άλλο θα καταλήξουν να διαγράψουν ένα μέρος του χρέους και θα είναι μια άμεση χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους. Η ΕΚΤ δεν έχει αυτό το δικαίωμα από νομική άποψη».
Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια