Deutsche Bank: Σε ύφεση η Ελλάδα και το 2013

Ύφεση μέχρι και το 2013 (3% την επόμενη χρονιά και 6,4% φέτος) βλέπει η Deutsche Bank στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να αυξηθεί το 2013, αντί για μείωση που προβλέπουν οι αναλυτές της Τρόικα.
Η Deutsche Bank προειδοποιεί πως το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ όπως σημειώνει, λόγω της καθυστέρησης της δημοσιοποίησης της έκθεσης της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της βοήθειας της Ελλάδας δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τα τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου.
Παράλληλα, κατά την Deutsche Bank, τα εμπόδια με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη είναι πολλά και δεν περιορίζονται στα προβλήματα της Ελλάδας. "Αν και πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για πραγματική πρόοδο των Ευρωπαίων, στο σκέλος αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, είναι πασιφανές πως ο δρόμος για τη δημοσιονομική προσαρμογή είναι ακόμη πολύ δύσκολος ", εξηγούν οι αναλυτές του οίκου. Σύμφωνα με τους ίδιους, εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Ισπανία και την Ιταλία.
 
imerisia.gr

Σχόλια