Α. Αλαβάνος: Δημοψήφισμα για επιστροφή στη δραχμή

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΝ κ. Αλαβάνος με χθεσινές του δηλώσεις επαναφέρει την πρόταση του για επιστροφή της Ελλάδας  σε εθνικό νόμισμα και συγχρόνως προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Συγκεκριμένα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήδη έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με πολλούς χώρους για μια πλατιά επιτροπή για το δημοψήφισμα. Και ετοιμαζόμαστε για τη συλλογή υπογραφών».
Στην ερώτηση για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και καταγγελία του μνημονίου, τονίζει πως «… δεν έχει καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα. Η ευρωζώνη είναι μνημόνιο».
Ο κ. Αλαβάνος σημειώνει ότι η Αριστερά οφείλει «να είναι δίπλα στον κόσμο. Να βιώνει τον πόνο του. Να του συμπαρίσταται πρακτικά. Όχι να αφήνει ανοικτό το πεδίο για τους ναζιστές » και συνεχίζει: «η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για να ρίξουμε και τα τείχη της Βαστίλλης που έχει υψώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να κάνει την Ελλάδα αποθήκη εξαθλιωμένων, ξένων και ελλήνων».
Κλείνοντας την συνέντευξη του, ο κ. Αλαβάνος επισημαίνει: «Σήμερα η επιλογή είναι μία: Με το ευρώ, την τρόικα, την ύφεση, την ανεργία, τη βαρβαρότητα; ή , σε συντεταγμένη πορεία, με το νόμισμά μας, τις δημόσιες τράπεζές μας, τον σχεδιασμό μας, τις διεθνείς σχέσεις που εμάς ωφελούν, τα δικά μας λεμόνια και το δικό μας γάλα, την αλληλεγγύη μας;»

Σχόλια