Παράδοση της χώρας ...

Γράφει ο Επιμηθέας
 
 
 
Το μπαράζ των επιθέσεων «αγνώστων» στην Αθήνα τις τρείς τελευταίες μέρες, καθώς και η σημερινή επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ, μόνο τυχαία δεν είναι. Για άλλη μία φορά η χρονική «σύμπτωση» προκαλεί σκέψεις και έντονους προβληματισμούς για επικίνδυνες σκοπιμότητες,  που βάζουν σε δοκιμασία τις δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας.  Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά (μολότοφ, τούβλα γκαζάκια και σφαίρες …), γίνονται την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση ψηφίζει  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σκληρά μέτρα με  πράξεις νομοθετικού περιεχομένου βάζοντας την χώρα  σε δρόμο συνταγματικής εκτροπής.
Στη Βουλή ψηφίζονται σήμερα με πρωτοφανείς διαδικασίες,οι οποίες βαφτίστηκαν την τελευταία στιγμή νομοσχέδια, διατάξεις που ουσιαστικά παραδίδουν τη χώρα στους δανειστές μας,  με τη βούλα του Αγγλικού Δικαίου, όπως και παλαιότερα είχαμε επισημάνει.
Χαρακτηριστική είναι η διάταξη που περιλαμβάνει τη δανειακή σύμβαση για την επαναγορά ομολόγων, στην οποία αναφέρεται η παραίτηση της χώρας από την εθνική μας κυριαρχία. Συγκεκριμένα αναφέρει πως σε περίπτωση που η χώρα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές, αφήνεται στην διακριτική ευκαιρία αυτών, τι θα πράξουν με τη δημόσια περιουσία. Με απλά λόγια η χώρα παραχωρεί κάθε δικαίωμα που απορρέει από την εθνική της κυριαρχία στη δημόσια περιουσία και το μεταβιβάζει, χωρίς ντροπή και «τσίπα»  στους ξένους.
Ρωτάμε τους σημερινούς βουλευτές πως μπορούν να έχουν την συνείδηση τους ήσυχη αύριο, όταν θα ψηφίσουν μια τέτοια διάταξη. Διάταξη που οριστικά απεμπολεί δια παντός το αναφαίρετο δικαίωμα της κυριαρχίας της χώρας και το μεταβιβάζει  με τόση ευκολία στις διαθέσεις και ορέξεις των ξένων.
Μια τέτοια κυβέρνηση και τέτοιοι βουλευτές  που δεν σέβεται την λαϊκή εντολή, το πολίτευμα και τους πολίτες, δεν έχει μέλλον και σίγουρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σχόλια