Ένας υπουργός για κλάματα ...



Γράφει ο Επιμηθέας


Ο ελληνικός λαός πριν από ένα μήνα επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να μας κυβερνήσει. O κόσμος θεώρησε ικανό τον Αλέξη Τσίπρα να ηγηθεί της χώρας. Όμως, οι επιλογές που κάνει είναι αυτές που θα τον κρίνουν στο τέλος. Δεν έχουμε τίποτε με τον οικονομολόγο Γιάνη Βαρουφάκη, όμως, ο άνθρωπος είτε είναι άσχετος είτε τον έχουν βάλει για να καταστρέψει τη χώρα.
Δεν είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών δίνει δεκάδες συνεντεύξεις και λέει απίστευτα πράγματα. Είναι ότι έχει κάνει τραγικά λάθη στη διαπραγμάτευση που του τα επισημαίνουν και οι ίδιοι οι σύντροφοί του, βλέπε Μηλιός.
Από τις εξαγγελίες για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, έχουμε οδηγηθεί στην παράταση του υπάρχοντος μνημονίου, αλλάζοντας απλώς ονομασίες. Η υπόθεση του χρέους έχει φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων.
Υπάρχουν όμως κι άλλα τραγικά λάθη. Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του σήμερα εκλιπαρεί τον Μάριο Ντράγκι, λέγοντας ότι δεν θα μας αφήσει η ΕΚΤ να χρεοκοπήσουμε τον επόμενο μήνα. 
Μα τα λέει αυτά ο υπουργός μιας χώρας; Γιατί κάποιος που θέλει να κάνει μια επένδυση ή να φέρει τα λεφτά του στην τράπεζα ξανά να το κάνει όταν ακούει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει;
Η μεγαλύτερη γκάφα του ήταν, όταν ανακοίνωσε περιχαρής ότι επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες πάνω από 700 εκατ Ευρώ μετά τη συμφωνία – γέφυρα, ενώ την ίδια ώρα  τραπεζικοί κύκλοι λέγανε ότι τα λεφτά αυτά ήταν για τις υποχρεώσεις του Μαρτίου και συγκεκριμένα για  συντάξεις.
Τόση προχειρότητα; Ή τόση ανικανότητα;

Σχόλια