Το "πείραμα" Τσίπρα ... και ποιός θα το πληρώσει ...



Γράφει ο Επιμηθέας


Μέσα σε λιγότερες από 2 βδομάδες η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε το ακατόρθωτο! Όχι! Δεν άλλαξε την Ευρώπη. Βλέπετε, για να αλλάξει η Ευρώπη δεν αρκεί να το θέλει ο Στρατούλης, ο Σκουρλέτης και  ο Βούτσης, πρέπει να το θέλουν πρώτα απ όλους, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. Καταφέραμε όμως να στρέψουμε τους πάντες εναντίον μας.
Δυστυχώς δεν έχουν  καθόλου πλάκα όλα αυτά που ζούμε. Από τη μια έχουμε τους κακούς δανειστές -που κακώς μας δάνεισαν- οι οποίοι μας οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη κι από την άλλη έχουμε τους «μαθητευόμενους μάγους» που κυβερνάνε λες και βρίσκονται στο δεκαπενταμελές. Πριν ακόμη κάνουν προγραμματικές δηλώσεις μοιάζουν λες και έχουν κυβερνήσει χρόνια. Λόγια χωρίς αντίκρισμα, φρούδες ελπίδες, γκάφες, ανόητες κουβέντες, ερασιτεχνικές κινήσεις, διπλωματία της πλάκας και η χώρα έτοιμη για τα βράχια.
Αυτό λέγεται υπερήφανη εθνική πολιτική μαγκιά! Περιττό να πούμε ότι όσες φορές συνέβη αυτό στο παρελθόν η χώρα απομονώθηκε πολιτικά και διπλωματικά και φυσικά το πλήρωσε ακριβά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κατάσταση στο εξωτερικό είναι πολύ πιο δύσκολη από εκείνη που σας περιγράφουν τα ΜΜΕ  των ελλήνων ολιγαρχών στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα  την Πέμπτη  η ελληνική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στο euro working group ένιωσε υπερβολική πίεση όταν διαπίστωσε ότι είχε απέναντί της όλους τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Στην κυριολεξία! Ο «άνθρωπος» που μας μετέφερε το γεγονός, μας ανέφερε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία εξεπλάγην ότι οι Ευρωπαίοι ήταν εξαιρετικά καλά διαβασμένοι. Ήξεραν πολλές λεπτομέρειες από την ελληνική πραγματικότητα και είχαν κοστολογήσει όλες τις εξαγγελίες των πρώτων ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Απαίτησαν μάλιστα από την ελληνική πλευρά ισοδύναμα της τάξης των δώδεκα δισ. ευρώ! Τα οκτώ δισ. για την εξαγγελία των νέων μέτρων και τα τέσσερα για όλα εκείνα που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η ελληνική πλευρά επιχείρησε ψελλίσει τις προτάσεις του κ. Βαρουφάκη μιλώντας για πρόγραμμα γέφυρα και άλλα τέτοια…. Στο τέλος της συνεδρίασης έμαθαν πρώτοι για το έκτακτο Eurogroup! Ήταν μία συγκεκριμένη απάντηση σε γενικόλογα αιτήματα...
Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες δεν περιμέναμε να δούμε τόσο γρήγορα την πατρίδα μας με την πλάτη στον τοίχο. Και να ακούμε όλους αυτούς που κυβερνούν να λένε απίστευτα πράγματα, προσβάλλοντας, εκθέτοντας και απαξιώνοντας τη χώρα. Ο ένας σαν τον Γιωργάκη να λέει την Ελλάδα διεφθαρμένη, o άλλος να λέει ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα και ότι δεν θα δεχθεί πρόγραμμα, αλλιώς θα πέσει η κυβέρνηση και ο τρίτος να λέει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ αν δεν μαλακώσουν οι ξένοι. Με λίγα λόγια λέει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να διαλυθεί η χώρα μόλις για 5 δισ..
Με τι ψυχολογία θα έρθει οποιοσδήποτε επενδυτής στην Ελλάδα; Πώς να ανοίξει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα και τα ομόλογα όταν η ίδια η κυβέρνηση απαξιώνει πλήρως τη χώρα και την οικονομία ;
Το παράδοξο όμως είναι ότι ενώ οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ετοιμάζονται να χρεοκοπήσουν τη χώρα ο κόσμος δε παίρνει χαμπάρι. Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δείχνει ότι 72% των πολιτών επικροτεί τη σύγκρουση με τους δανειστές. Μα είμαστε με τα καλά μας; Τι πάει να πει σύγκρουση δηλαδή; Όταν θα βγαίνει ο κόσμος έξω με τις κατσαρόλες θα είναι εθνικά υπερήφανος... που αντιστάθηκε στους δανειστές; Ωραία θεωρία, να το παίζεις μάγκας όταν θα έχει διαλυθεί η μεσαία τάξη, οι φτωχοί θα έχουν πεθάνει και οι πλούσιοι που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω θα γίνουν πλουσιότεροι.
Εν πάση περιπτώσει, τα μαντάτα δεν είναι καθόλου καλά. Οι δανειστές μας δίνουν διορία μέχρι την Τετάρτη και η κυβέρνηση συνεχίζει να ζητά προθεσμίες για να παρουσιάσει το σχέδιό της. Μα αυτοί δεν έλεγαν προεκλογικά ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν; Κι ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι κοστολογημένο και το μοντέλο με το οποίο θα προχωρήσει η χώρα μπροστά;
Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ιδιότυπη αριστερίστικη μορφή λαϊκισμού. Έχει φουσκώσει τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις. Τάζει πάρτι με τα χρήματα των άλλων, όμως η κατάληξη θα είναι άλλη, να γεμίσει η Ελλάδα με εθνικό και πληθωριστικό χρήμα. Κάποιοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Κάποιοι δεν ξέρουν καν πώς είναι να μην μπορείς να αγοράσεις τίποτε. Για ρωτήστε στη Βενεζουέλα που το κουτί με τα προφυλακτικά κάνει 750 δολάρια… ούτε σεξ δε θα μπορούμε να κάνουμε.
Όσοι από εμάς γνωρίζουν του ευρωπαίους και ιδιαιτέρα τους Γερμανούς ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Αν το κάνουν  θα απαιτήσουν πολύ σκληρά ανταλλάγματα. Και οι πολίτες θα είναι εκείνοι που θα πληρώσουν για το «πείραμα Τσίπρα». Όμως, θα είναι πολύ αργά και θα πρόκειται για πολύ επώδυνη διαδικασία.

Σχόλια