Άρχισαν να κτυπούν τα γερμανικά νταούλια.....



Τέρμα βάζει στις πολιτικές  φαντασιώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γερμανικό έγγραφο που αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, με το οποίο η Γερμανία ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας που είχε συμφωνηθεί.
Για την ιστορία η διαρροή του εγγράφου μπορεί ήρθε την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μία μέρα πριν από το τετ α τετ του Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του αλλά και πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το Reuters, στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι η Αθήνα δεν θα πρέπει να υπαναχωρήσει στις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ελλάδας να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Εκτός όλων των άλλων, το έγγραφο στέλνει ακόμη ένα μήνυμα: το Βερολίνο θέλει και την τρόικα στη θέση της.
Η Γερμανία μεταξύ άλλων καλεί την Ελλάδα να δηλώσει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους απέναντι στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας αλλά και τα διμερή δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης που επεκτάθηκαν με το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδεχτεί την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας, του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των φορολογικών και στατιστικών αρχών. Το Βερολίνο θέλει να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα, πριν την πληρωμή τόκων, 3% του ΑΕΠ για φέτος και 4,5% το 2016 και να κλείσει το κενό στον προϋπολογισμό του 2015 ώστε να φτάσει στον συμφωνημένο στόχο.
Επιμένει επίσης να τηρήσει η Αθήνα τη συμφωνία για μείωση κατά 150.000 των δημοσίων υπαλλήλων, να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό που θα συνδέουν τις εισφορές με τις απολαβές, να διατηρήσει τον κατώτατο μισθό στο σημερινό επίπεδο, να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και ενεργειακών μονάδων.
"Με βάση τα στοιχεία που περιγράφονται παραπάνω, είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για να προωθήσουμε την ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Χρειάζονται και μπορούν να γίνουν περισσότερα -σε διμερή βάση αλλά επίσης και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου", υπογραμμίζεται στο κείμενο .

Με πληροφορίες και από newsit - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια